Prefaxis Menen verstevigt plaats in top-6

Dankzij een 3-0-overwinning tegen Guibertin lijft Menen mooi op koers om de play-offs te bereiken. Setstanden in de Vauban waren 25-22, 25-23 en 25-17.

De uitnederlaag in Haasrode-Leuven had Menen pijn gedaan en tegen hekkesluiter Guibertin, met ex-Prefaxisspeler Aljosa Urnaut die op de bank startte met een heupblessure, waren alleen de drie punten voldoende. Ver Eecke was weer fit na zijn blessure die hem twee weken aan de kant hield, maar Vandeweyer behield de voorkeur. Dedeyne vloog naar de bank in het voordeel van Heyrman.

De start verliep niet van een leien dakje voor de thuisploeg en het zou tot 14-13 duren voor Vandeweyer een voorsprong op de bordjes kreeg. De weinig opgedaagde toeschouwers kregen weinig waar voor hun geld, maar ze zagen Sarnecki wel de 19-17 scoren. Szarek smashte Guibertin weer in de match, maar even erna joeg hij de bal wel meters buiten (21-19) en het punt nadien stond Depovere op de juiste plek met zijn muur.

Ook in set twee hielden de bezoekers goed stand in de beginfase maar wanneer Sorensen de antenne op zijn weg vond, stond Prefaxis wel twee punten voor (13-11). De tweedehandsbal van Depovere was goed voor een bonus van vier punten. Wanneer Gorski de 21-16 blokte, leek Guibertin een vogel voor de kat maar ze vonden nog een dosis energie om terug te slaan tot 21-19. Hofmans vond zelfs de aansluiting bij 24-23, maar dan nam Prefaxis weer over.

Guibertin beet nog steeds van zich af in set drie en kwam op 7-9. Het sein voor Gorski om serverend een versnelling hoger te schakelen, Sarnecki vervulde zijn aanvallende taak met verve: 12-10. Prefaxis zou de voorsprong niet meer uit handen geven. Ver Eecke mocht Vandeweyer nog aflossen bij 21-15, Maddens kwam er in toen het 23-16 stond.

Volgende week speelt Menen een belangrijke wedstrijd op Zoersel. Na de bekernederlaag in oktober tegen de Antwerpenaars zijn de mannen van Peric belust op revanche. Er komen zo’n 70 supporters mee om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen.