Par-ky Menen verliest vriendschappelijk van Aalst

In de extra set toonde Menen een heel ander gelaat. © MPM
Redactie KW

Menen heeft in eigen zaal een oefenduel verloren van Lindemans Aalst. Het werd 0-3 met 16-25, 22-25 en 24-26 als setstanden. In de bijkomende set trok de ploeg van Ratko Peris met 25-23 wel aan het langste eind.

Par-ky kan nog steeds geen beroep doen op libero Stuer die zevende werd op het WK met de Red Dragons. De Oost-Vlaming zat wel al als aandachtige toeschouwer in de tribune. Menen kende heel wat problemen in receptie. De mokerslagen van de Zweed Gustavsson kwamen hard aan. Aalst liep zo uit tot 5-10. Folguera reageerde – ook al met de opslag – voor de thuisploeg, maar toch diepte Lindemans de kloof steeds dieper uit. Vaskelis en Maddens vielen nog in de eerste set in.

Nieuwe energie

Demirovic (voor Vandecaveye) en Vaskelis (voor De Vries) startten na de kampwissel in de basis en die nieuwe energie resulteerde in een 10-8-voorsprong. Menen hield het niveau niet aan omdat er aanvallend teveel fouten werden gemaakt. Een twijfelende De Vries sloeg de setbal buiten.

In het derde bedrijf kwam Menen beter voor de dag en toen het 10-7 stond, leek setwinst in de maak. Een fout van De Vries en een misser van Andriessen draaide de rollen weer om: 14-16. Vaskelis gaf zijn ploeg nog wat hoop van aan de opslaglijn maar na de 20-19 nam Aalst weer over. Ex-Knackspeler Claes sloeg de 24-26 op de bordjes. 0-3 dus.

Minstens vier spelletjes

In de extra set – beide ploegen hadden op voorhand afgesproken dat ze minstens 4 spelletjes zouden spelen – toonde Menen een heel ander gelaat. de blokwerking stond nu wel op punt: 12-5 en 19-10. Een zegezeker Par-ky liet de kaas nog bijna van het brood eten. De riante voorsprong slonk tot 24-23. Finaal hielden Sinnesael en co de hoofdjes toch nog koel om de eer te redden.

Par-ky kon tot dusver nog geen potten breken in de voorbereiding. Thuis verloren van Chaumont (1-3) en Roeselare (0-4) en ook tegen Tourcoing afgelopen weekend werd er met 3-1 verloren.

Vanaf donderdag sluit Red Dragon Lowie Stuer aan bij de groep en kan hij meteen ingezet worden voor de volgende oefenwedstrijden van Menen. Vrijdag speelt Par-ky tegen Gent en zaterdag gaat de ploeg van Peris naar Schiervelde voor een duel tegen Knack Roeselare.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier