Par-ky Menen plaatst zich voor 1/8ste finales Challenge Cup

Redactie KW

Zoals verwacht overwintert Menen Europees na een zege tegen de Zwitsers van Schönenwerd. Het werd 3-1 met als setstanden 25-23, 25-17, 16-25 en 25-15.

In de volgende ronde wacht Pärnu uit Estland.

Sinnesael blesseerde zich gisteren aan de enkel maar hij startte toch in de basis. Schönenwerd bood aanvankelijk meer weerwerk dan gedacht en het zou toch tot 6-5 duren voor Menen via Ver Eecke een eerste keer op voorsprong kon komen. De eerste kloof was er na een efficiënt thuisblok: 14-11. Par-ky gelanceerd denk je dan maar Gerber kwam dan met drie aces op rij wat roet in het eten gooien (15-16) en even nadien kegelde Winkelmuller de 16-18 out. De twijfel duurde maar even want Sinnesael stond op het juiste moment op de juiste plaats. Twee muurtjes op rij en 23-21.

Par-ky Menen plaatst zich voor 1/8ste finales Challenge Cup

Menen wilde in set twee meteen komaf maken met de tegenstander en snelde van 4-0 naar 17-7 dankzij een klaarkijkende Winkelmuller. Schönenwerd vierde elk punt als een overwinning maar het was toch Par-ky dat het meest aan juichen toekwam. De time-out bij 15-8 bracht geen soelaas meer. Na het binnenrijven van de tweede set was Menen mathematisch zeker van de kwalificatie.

Par-ky Menen plaatst zich voor 1/8ste finales Challenge Cup

Vanaf het derde spel gunde Ratko Peris zijn wisselspelers nog speelgelegenheid.

Na Nieuwjaar mag Menen een Europese trip naar Estland maken. Het ontmoet dan Pärnu. Normaal moest Menen het zaterdag opnemen tegen Antwerpen maar door het forfait van de Sinjoren kunnen Sinnesael en zijn maats nu al van de winterstop genieten. 2017 was sowieso een grand-crujaar voor Par-Ky.

(MPM/Foto’MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier