Par-ky Menen opnieuw verrast door Leuven

© MPM
Redactie KW

Net als in de heenmatch (3-1-verlies) heeft Menen zich laten verrassen tegen het jonge geweld van Leuven. Het moest met een 3-2-overwinning een punt laten aan de Leuvenaars. Setstanden waren 23-25, 22-25, 30-28, 25-17 en 19-17.

Ratko peris behield het vertrouwen in de spelers die woensdag nog verloren tegen Roeselare maar die bij momenten wel goede dingen lieten optekenen. Na de sterke 5-2 in de openingsfase moest Par-ky wat gas terugnemen al was dat vooral de verdienste van Leuven dat Menen zowel serverend als aanvallend via Simon Peeters onder druk bleef zetten (10-10).

Diezelfde Peeters maakte bij 15-15 ook een lange en spannende rally wondermooi af. De reactie van de thuisploeg kwam er via Vandecaveye aan de opslaglijn en via Winkelmuller aan het net. De 20-17 leek veilig maar met Simon Peeters als tegenstander blijft het oppassen geblazen. Ook nu weer bevestigde de youngster van VHL zijn status van toptalent: drie punten op rij en setwinst voor zijn club.

Van hetzelfde laken een broek na de kampwissel met Menen dat na een hoopgevend begin (4-1) weer een knokkend Leuven zag terugkeren (6-8). Tormans sloeg out bij 16-12 maar de onderbreking gaf Leuven weer de juiste zuurstof om toe te slaan. Peeters was nog steeds de scoremachine maar het was finaal een blok op Vandecaveye en een ace van Tormans dat Menen op 0-2 zette.

Par-ky Menen opnieuw verrast door Leuven
© MPM

Par-ky helemaal met de rug tegen de muur wanneer Leuven de 11-17 (!) scoorde. Winkelmuller voedde nadien de remonte met secure opslagen: 17-17. Menen nadien weer op 23-21 en VHL lukte voor de derde keer een comeback: 24-25. Ver Eecke hield zijn team met veel machtsvertoon boven water.

Vroeg in de vierde set bekocht Sinnesael nochtans terecht protest met een geel karton, de grensploeg moet ook meteen achtervolgen (5-6) om nadien via Winkelmuller een versnelling hoger te schakelen: 18-14. Deze keer verweerde VHL zich niet meer.

Na de 1-3 toonden Ver Eecke en Winkelmuller zich in goede doen al werd het nog zeer warm bij 11-11 en zelfs 13-14. Par-Ky redde toch nog nipt zijn vel. Zo blijft de schade -met het verlies van één puntje- toch beperkt .

Woensdag om 20.30 uur speelt Menen weer in eigen zaal, dit keer in Europees verband. De Zwitsers van Schönenwerd proberen dan hun 3-0-nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier