Par-ky Menen onderuit in Aalst

© MPM
Redactie KW

Menen is er niet in geslaagd om punten mee te sprokkelen uit Aalst. Nochtans kregen ze kansen om de 2-2 te maken maar Staszewski sloeg in moneytime toe. Het werd 3-1 met 25-18, 25-22, 16-25 en 28-26 als setstanden.

Menen deed het met dezelfde spelers die eerder deze week nog met 0-3 de boot ingingen tegen de Ajuinen. De bezoekers voerden wel een paar wissels door: de woensdag sterk ingevallen Claes werd beloond met een basisstek ten nadele van Janusz Gorski en De Paepe loste Tim Smit af.

Eerste set

Het wedstrijdbegin werd ontsierd door een handvol opslagmissers bij beide ploegen. Sinnesael sloeg wel een ace bij 5-6, Folguera blokte naar 6-7. Menen lekker in de match denk je dan, maar met vier opeenvolgende tegenpunten greep Peris toch al snel naar een time-out (12-8). De bezoekende spelers reageerden op hun beurt met vier scores op rij: eerst De Beul in het midden, dan De Vries met een winnend blok en vervolgens ging Staszewski twee keer in de fout: 12-12. Menen kende nadien weer een slechte rotatie en het botste drie keer na mekaar op het blok van spelverdeler Firlej: 21-16 een nieuwe time-out. Firlej zou met zes punten topscorer worden in de eerste set. Niet onaardig voor een spelverdeler.

Tweede set

Menen deed het stukken beter in het tweede set en Vaskelis -ingevallen voor De Vries- scoorde het openingspunt en hij zou nog vaak mogen juichen. Na een gelijkopgaand begin nam Colson echter wel de bovenand.

Derde set

Een heel ander scenario vanaf het derde bedrijf met bezoekers die via een ace van Demirovic op 3-5 kwamen en Gilles Vandecaveye smashte naar 4-10. Opposite Strezek betaalde het gelag en Gustavsson kwam tussen de lijnen bij Aalst. En met succes: de 5-10 en 6-10 waren van de Zweed. Menen had met het duo Vandecaveye en Vaskelis een pasklaar antwoord: 9-14 en 11-18. Wanneer Gustavsson de 13-21 buiten joeg, had Par-ky zijn deelwinst zo goed als beet.

Vierde set

Vandecaveye en Vaskelis bleven een hoofdrol opeisen in set vier en dat bezorgde hun ploeg weer de voorsprong. Coach Devoghel probeerde het bij 8-11 met een time-out en met de wissel Smit door De Paepe. Sinnesael blokte de 8-12 bijeen en wanneer Vandecaveye mocht juichen toen hij de 12-15 scoorde, stevende z’n team af op een tiebreak. Vaskelis was nog goed voor de 21-23 maar dan maakte de ingevallen Gorski de 23-23 en verzilverde Par-ky de setballen niet. Dat deed Staszewski wel: eerst tekende hij de 27-26 op en nadien ook het matchpunt.

Volgende week speelt Par-ky weer tegen Aalst. Het staat dan voor mission impossible. Het moet met een 3-0-achterstand naar Oost-Vlaanderen in de return van de halve finale van de Belgische Beker. Als Menen nog naar het Sportpaleis wil, dan moet het daar met 0-3 of 1-3 winnen en ook nog de betere zijn in een bijkomende Golden Set.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier