Par-Ky Menen neemt optie op halve finale Belgische Beker

Sinnesael met gebalde vuisten. © MPM
Redactie KW

Menen heeft een belangrijke stap gezet richting halve finale van de Beker van België tegen Knack Roeselare. Het won zaterdagavond met 1-3 bij Volley Haasrode Leuven. Setstanden waren 22-25, 24-26, 25-18 en 17-25.

Bij Menen waren ze op hun hoede voor de latstige trip naar VH Leuven, dat over heel wat talent beschikt. In de reguliere competitie gingen ze daar dan ook al kopje onder en dat wilden ze nu vermijden. Na een evenwichtige start moesten ze toch met een puntje achterstand richting eerste time-out na een opslagmisser van Winkelmuller, maar Sinnesael zou dat weer rechttrekken met een geslaagde aanval (11-12), Gorski acete naar 13-14. Menen blokte echter te weinig om de kloof snel te kunnen uitdiepen. Dat gebeurde wel toen Gorski en Winkelmuller op toerental kwamen: 17-20. Maddens viel in bij 21-23 en Sinnesael miste de eerste setbal voor zijn ploeg, Ver Eecke maakte de klus wel af.

Eerste setbal raak

De tweede set begon met een blok van Fasteland, maar net erna vloog zijn opslag wel in het net. Sinnesael pikte dan ook weer zijn puntje mee en zijn ploeg zat zo in het spoor van VHL (4-4). Een minder moment van de Fransman Winkelmuller werd wel cash betaald: 7-4, al knokte Menen in mum van tijd terug: 7-7 en 10-10. Gorski vergat afstand te nemen en het was Leuven dat daarvan profiteerde met een tweepuntenbonus (16-14). Winkelmuller werkte de achterstand weer op zijn eentje weg: 18-19. Leuven probeerde het dan met een resem legballetjes en die tactiek rendeerde zowaar (22-21), maar de eerste setbal was wel weer voor Par-ky. Sinnesael verzilverde het tweede stuk.

Leuven komt terug

Met sterke opslagen en twijfelachtige bezoekende recepties nam Leuven het voortouw in het derde bedrijf (6-2 en 10-5). Bij Menen ging het van kwaad naar erger met een handvol directe fouten stond het opeens 15-7, een onoverbrugbare kloof. Zeker omdat niets nadien nog lukte. Met hernieuwde krachten vatte Par-ky de vierde set aan op zoek naar de volle buit. De 0-4 – met drie opeenvolgende blokpunten – beloofde alvast veel goeds. Leuven scoorde niet, maar kreeg hulp van de tegenstander met drie opslagmissers: 3-8. Het blokfestijn van Sinnesael ging maar door (10-19 en 11-21) en Menen zo toch nog met sprekend gemak naar 1-3.

De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag afgewerkt in de Meense Vauban, eerst gaan de grensjongens zondag nog op bezoek bij Guibertin in competitieverband.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier