Par-ky Menen naar halve finales Belgische Beker

Redactie KW

Na een 3-1-overwinning (25-18, 25-18, 26-28 en 25-20) tegen Gent heeft Menen zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Belgische Beker. Daarin wacht in principe een dubbele ontmoeting tegen Aalst.

Gilles Vandecaveye werd in de ploeg gebracht ten nadele van Demirovic. Bij Gent keerde Michiel Ayhi uit blessure waardoor Dufraing opnieuw verhuisde naar zijn vertrouwde liberostek. Voor Ichtegemnaar Kevin Bossée was er daardoor geen plaats meer in de basis. Gent had met de terugkeer van Ayhi meer aanvallende slagkracht en dat vertaalde zich snel in een 3-5-voorsprong voor de Oost-Vlamingen die achteraf wel gas moesten terugnemen omdat Jente De Vries bij Menen weer in goeden doen was. Alleen serverend wilde het eerst nog niet zo goed lukken voor de Nederlandse opposite. Af en toe ook beklijvende rally’s. Ook bij 17-13 toen Vandecaveye eerst sterk serveerde, nadien ook met een knappe defense uitpakte en met Ver Eecke die het met bravoure kon afmaken. Vandecaveye pomte er meteen daarna nog twee aces bij. Op setbal stond De Beul op de juiste plek: 25-18.

Par-ky Menen naar halve finales Belgische Beker

Par-ky dus op één set van de kwalificatie, maar aanvankelijk kwam het initiatief in de tweede set toch weer van de bezoekers die na de 2-4 in het spoor bleven tot 9-8. Gentcoach Van Huffel probeerde de rust terug te brengen in zijn ploeg met een time-out bij 11-8. De Vries vond dan toch zijn draai in opslag en zijn ploeg na drie geslaagde bommen naar een geruststellende 16-9. Ratko Peris vond het dan al tijd voor de vervangingen. Andriessen kwam voor Sinnesael, Vaskelis loste De Vries af. De Litouwer scoorde direct twee punten bij zijn entree: eerst met een blok (20-12), daarna met een aanval. Ook jeugdproduct Bille mocht nog even genieten van speelminuten op het hoogste niveau. De set glipte Menen niet meer uit handen. De kwalificatie zo dus helemaal verzekerd.

De rest – met een paar tactische eigenaardigheden bij Par-ky – was voor de geschiedenisboeken.

Zaterdag speelt Menen opnieuw, dit keer in competitieverband. Er staat een verplaatsing naar Haasrode Leuven op de agenda. De ploeg van nieuwe assistent-coach Frank Depestele verloor afgelopen weekend verrassend in eigen zaal van Zoersel.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier