Par-ky Menen heeft dan toch ticket voor play-offs beet

Redactie KW

Met een zege op Zoersel heeft Menen zijn kwalificatie voor de Final 4 van de play-offs dan toch op zak. Het werd 0-3 met als setstanden 18-25, 21-25 en 22-25.

Heel wat commotie in aanloop naar deze wedstrijd door het verlies van Maaseik bij Guibertin vrijdag waardoor Menen de drie punten nodig had op Zoersel om zeker te zijn van een plaats bij de beste vier ploegen van België. Par-ky won dit seizoen al drie duels van hekkensluiter Zoersel maar met het mes op de keel is winnen geen sinecure.

Peris probeerde het met dezelfde basisspelers die een overwinning pakten tegen Aalst eerder deze week. Dat betekent dat Gorski opnieuw de voorkeur kreeg op Vandecaveye. Fasteland had geen last van transferziekte en hij startte meteen met een blok op een Zoerselspeler, Sinnesael pikte ook zijn blok mee om zo met 5-8 naar eerste technische time-out te gaan. Met Gorski aan de opslag werd de bezoekende voorsprong uitgediept tot 5-10. Zoersel reageerde met een wissel aan de spelverdeling en met een time-out. Het weerhield Par-ky niet om naar 6-14 te snellen. Daarmee was de basis gelegd voor de setwinst. Zoersel klampte amper aan omdat het teveel missers liet optekenen.

Tweede set

Ook in set twee leken de Antwerpenaren te zwak om Menen het vuur aan de schenen te leggen. De outsmash van Oprins zette de 4-8 op de bordjes. Gorski kwam nadien een paar keer aanvallend uit de verf en met een ace deed de Poll nog wat extra vertrouwen op (9-14). De Meense muur stond nog diverse keren op de juiste plaats. Mistasten bij Silva bij 19-22 zorgde nog even voor de daver op het lijf, Zoersel zou echter niet meer dichter komen.

Derde set

Par-ky moest de adem inhouden wanneer wanneer Colson naar 5-1 serveerde. Fasteland blokkeerde zijn ploeg weer in de race en de steun kwam van Ver Eecke (15-14 en 16-15). Colson smashte out bij 18-19 en dat zette de weg naar de belangrijke driepunter wagenwijd open. Het slotakkoord was voor een sterk serverende invaller Gilles Vandecaveye. De kwalificaties voor de play-offs eindigen dus met een happy end voor de grensploeg. Menen komt pas in het laatste weekend van maart weer in actie in de Final 4.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier