Par-ky Menen blijft de fiere leider

Redactie KW

Na een 3-0-overwinning tegen Zoersel heeft Menen zijn koppositie in de Liga A met minimum een week verlengd. Setstanden tegen de Antwerpenaars waren 25-23, 25-20 en 25-18. Gilles Vandecaveye maakte een gesmaakte comeback bij de thuisploeg.

Par-ky wilde maar al te graag in sneltempo afstand nemen van Zoersel met het oog op de drukke volleybalweken die nog volgen deze maand. Gorski sukkelt met een meniscusletsel en was niet inzetbaar terwijl Loïc Van de Pontseele terug was na een paar dagen vaderschapsverlof.

Rikberg behield toch de voorkeur op de liberopositie en Menen kende een moeilijk begin. Winkelmuller sloeg out (5-7) en Vercruysse -vervanger voor Gorski- schatte een bal verkeerd in: 9-11. Peris greep al in wanneer Par-ky 10-13 in het krijt stond. Gilles Vandecaveye loste Vercruysse succesvol af. De aanvaller was meteen goed voor een superreeks aan de opslag: van 13-15 naar 18-15. Zoersel stak nog één keer de neus aan het venster bij 22-22 maar een blok op Hofmans zette de thuisploeg toch op 1-0 in sets.

Robin Blondeel vermag niets tegen de aanval Van Anshel Ver Eecke.
Robin Blondeel vermag niets tegen de aanval Van Anshel Ver Eecke.© VDB

Tweede en derde set

Winkelmuller sloeg zijn ploeg naar 5-1 maar Zoersel kwam nog even terug tot 5-5. Nadien was Par-ky weer duidelijk beter met Vandecaveye die lekker in de match zat en zowel de 13-10 als de 15-12 voor zijn rekening nam. Maar het was weer Winkelmuller die de beslissende 25-20 op de bordjes blokte.

Ver Eecke -weer een muur waarop je kon bouwen- mocht de 5-3 scoren in de derde beurt en Hofmans mepte de 8-4 buiten. Direct een comfortabele situatie voor de thuisploeg, zeker wanneer Par-Ky -alweer- via Vandecaveye naar 10-4 kon snellen. Folguera pompte er nog een blok bij: 11-4 en boeken dicht voor de Antwerpenaars die er tevergeefs via Colson wel nog alles aan deden om te score nog wat op te smukken.

Op 7 december komt Menen Europees in actie in het Zwitserse Schönenwerd terwijl het twee dagen later al bezoek moet in de Steengoed Arena in Maaseik.

(MPM – foto MPM/VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier