Par-ky Menen bekert verder

Vreugde bij Menen na de overwinning © MP
Redactie KW

Menen heeft de 1/4de finales van de Belgische Beker bereikt. Het klopte Noorderkempen uit Liga B met 1-3. Setstanden waren 25-23, 14-25, 21-25 en 19-25.

Peris gaf het vertrouwen aan De Vries in de basis die tegen Borgworm een goede invalbeurt maakte. Ook in Noorderkempen begon de Nederlandse hoofdaanvaller uitstekend. Hij scoorde aan 60% (6 op 10) maar toch moest zijn ploeg achtervolgen:8-6 en 16-13. Bij Noorderkempen, het vroegere Vosselaar, scoorde Sommen vlotjes. Menen kreeg de kloof daardoor niet meer gedicht.

In set twee zette Menen de scheve situatie recht. Het liep meteen uit tot 5-8 en had met Sinnesael een perfecte blokker in de rangen. De aanvallende impulsen kwamen van Ver Eecke (4 op 7) en De Vries (5 op 7). Bij Noorderkempen kwam er aanvallend niets meer uit de bus. Zij bleven op hun teamtotaal onder de 20% steken. De zware 14-25 zegt alles.

Ook in set drie domineerde Par-ky van begin tot eind. Het niveau steeg en De Vries was het scoren niet verleerd, Ook Demirovic kende aanvallend succes. Bij Noorderkempen zakte aanvaller Sommen met een offensieve 10% helemaal weg.

Kapitein Sinnesael nam het voortouw in de vierde beurt waarin Menen weer snel een kloof van drie punten sloeg (5-8). Ver Eecke en De Vries kwamen er aanvallend nog moeilijk door maar Demirovic en De Beul volgden het voorbeeld van Sinnesael. Via 12-16 en 16-21 stoomden de grensjongens door naar de 1-3.

Par-Ky bekert dus verder en had op de openingsset na eigenlijk weinig problemen met de Antwerpenaars. In de kwartfinales nemen de jongens van Ratko Peris het op tegen Gent dat Nivelles uit Liga B klopte met 1-3.

(MP)

Par-ky Menen bekert verder
© MP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier