Par-ky kan Aalst eindelijk kloppen

Redactie KW

Vijfde keer goede keer voor Menen tegen Aalst. Na vier nederlagen tegen de Ajuinen pakten de jongens van Peris een knappe 3-2-zege in de Final 4. Setstanden waren 25-23, 11-25, 22-25, 25-21 en 18-16.

Voor de wedstrijd waren er bloemen voor voorzitter Pierre Vandeputte, die na 20 jaar stopt als sponsor en als voorzitter van Menen. Het was de laatste wedstrijd die hij kon bijwonen als voorzitter.

De eerste twee aanvallen van Menen draaiden meteen uit op een sisser maar de jongens van Ratko Peris compenseerden dat met een goede blokwerking en stevige opslagdruk. De Beul en Sinnesael aceten naar 8-5 maar dan kregen ze wel vier punten op rij om de oren: 8-9. Demirovic werd bij 9-12 al vervangen door Vandecaveye nadat hij zich receptioneel liet vangen. Ook de stop van Stuer zag er bij 13-17 niet te best uit, Aalst bouwde zo een – op het eerste gezicht – geruststellende voorsprong uit. Toen Gustavsson de bal buiten kegelde (18-19), laaide de thuishoop weer op. Vandecaveye botste op een cruciaal moment echter op een blok: 18-21. Het moment voor Ratko Peris om nog eens te gaan goochelen. Setter Maddens werd opposite ten nadele van De Vries en de Menenaar scoorde meteen de 20-22. En het zou nog mooier worden toen ook Sinnesael en Demirovic de ballen tegen het parket mokerden: 23-22 en time-out voor Aalst. Sinnesael blokte de 24-22 bijeen en De Vries maakte het feestje in de openingsset compleet.

Par-ky kan Aalst eindelijk kloppen

Gustavsson pakte in de beginfase van het tweede spel uit met keiharde opslagen waar Bille moeilijk raad mee wist. Na 2-5 moest zijn ploeg in de achtervolging, Peris reageerde bij 5-11 met de vervanging van De Vries door Vandecaveye. Dit keer met minder succes want bij zijn tweede time-out keek Par-ky al tegen een 7-16-achterstand aan. Niet meer te overbruggen, zeker toen de thuisploeg zich ook nog op twee rotatiefouten liet betrappen.

Peris probeerde het in set drie met Vandecaveye in de basis. De Ajuinen sloegen een klein kloofje (5-7) en diepten dat uit tot 15-19. Peris zag de bui hangen en zocht soelaas in een time-out. Aalst controleerde ook na die onderbreking rustig verder en liet de tegenstander niet meer dichter komen dan 22-24.

De Vries startte op de bank in set vier en Menen mocht nog eens van de voorsprong proeven na een ace van kapitein Sinnesael: 7-4. Aalst zou al snel orde op zaken stellen. Met Colson aan de opslag klom het weer naar 11-12. En dan trok het scheidsrechtersduo de aandacht naar zich toe. Een onmogelijke netfout in het nadeel van Menen bij 14-15 en op de fase erna een geel karton voor Ver Eecke zetten de zaal in licherlaaie. Ondertusen wel 17-15 voor de thuisploeg die nu volop de steun kreeg van het publiek. Par-ky bleef ook overeind. Ex-Menenaar Gorski serveerde de setbal buiten.

Ook zijn eerste aanval in de tiebreak strandde buiten, Menen zo weer op voorsprong. Het zag er wel zeer goed uit toen Gorski de 8-4 weer buiten joeg maar Straszewski stelde weer gelijk (8-8). In een zinderend slot met alles erop en eraan haalde Menen dan toch de bovenhand. De zaal ontplofte toen De Beul het beslissend blok plaatste.

Volgende week speelt Menen weer thuis, dit keer een derby tegen Roeselare. In de reguliere competitie klopte Par-ky de grote volleybalbroer al.

Par-ky kan Aalst eindelijk kloppen

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier