Pakt Vlamvo Vlamertinge A de dubbel in de bekerfinale?

Emmelie Verfaille: "Ik stop na het mooiste seizoen in mijn carrière." (Foto EF) © Emmelie Verfaille: "Ik stop na het mooiste seizoen in mijn carrière." (Foto EF)
Redactie KW

Daar waar de andere ploegen van een vrij paasweekend kunnen genieten, moet Vlamvo Vlamertinge A vol aan de bak in de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Tegen Elckerlyc Zwevezele krijgen Emmelie Verfaille en Vlamvo A een unieke kans om de dubbel titel-beker te realiseren.

Nu het titelfeestje stilaan is verteerd richten ze in Vlamertinge hun vizier op de bekerfinale die op paasmaandag in de sporthal van De Haan gespeeld wordt. “We mogen in geen geval de teugels lossen en zullen er deze week op training dus weer vol tegenaan gaan”, klinkt het bij libero Emmelie Verfaille.

Droomfinale

“We krijgen de kans om ons schitterend seizoen nog wat extra glans te geven en de kers op de taart te zetten. De titel was ons hoofddoel dit seizoen en nu die binnen is, gaan we voluit voor de dubbel. Dat de tegenstander luistert naar de naam Elckerlyc Zwevezele, de enige ploeg die ons dit seizoen kon kloppen, maakt dat je van een echte droomfinale mag spreken.”

“Er werd een bus ingelegd. Onze supporters maken in groten getale de verplaatsing naar de Haan”

“We krijgen nu de kans om revanche te nemen voor die thuisnederlaag en te tonen dat wij de sterkste ploeg in de reeks zijn. We weten dat Elckerlyc op dreef is, maar nu de druk om de titel is weggevallen, kunnen wij vrijuit spelen. Ons seizoen is sowieso al geslaagd, we kunnen het alleen maar mooier maken. Aan onze supporters zal het alvast niet liggen. Er werd een bus ingelegd en ze maken in groten getale de verplaatsing naar de Haan.”

Stoppen op hoogtepunt

De 28-jarige Emmelie Verfaille is aan haar derde seizoen bij Vlamvo bezig en zet straks, net als Leen Corneillie en Stephanie Lamoot, een punt achter haar volleybalcarrière. “Ik woon in Gent en dat zijn dus telkens twee grote verplaatsingen per week, zonder de wedstrijden erbij te rekenen. Ik heb er lang over nagedacht en het is met veel spijt in het hart, maar het is echt niet meer combineerbaar met mijn job en de verbouwingen aan ons huis.”

“Aan de andere kant krijg ik de kans om te stoppen na het mooiste seizoen in mijn carrière. Zeg nu zelf, hoeveel sporters kunnen zeggen dat ze in hun laatste seizoen een titel en een beker hebben gewonnen? Laat dat nog een extra motivatie zijn om er op paasmaandag in te vliegen en de beker mee naar Vlamertinge te nemen. Bovendien smaakte dat titelfeestje eigenlijk naar meer.”

(TV)

Maandag 2 april om 17.30 uur: Vlamvo Vlamertinge A – Elckerlyc Zwevezele A, finale Beker van West-Vlaanderen, De Haan