Pakt Bevo Roeselare vandaag drie titels ?

Geert Sintobin. (Foto SM) © Geert Sintobin. (Foto SM)
Redactie KW

Belangrijk dag voor Bevo Beobank Roeselare, want maar liefst drie van de vier seniorteams kunnen vandaag kampioen worden. De D-ploeg bijt in vierde provinciale om 16.30 uur de spits thuis af tegen Wingene D, waarna het A-team het om 20.30 uur thuis opneemt tegen het tweede geklasseerde Tielt in eerste divisie B. Op hetzelfde moment strijdt de C-ploeg voor de titel in tweede provinciale B bij VT Brugge B.

We staan inderdaad voor een belangrijk weekend, maar hebben al een prachtig seizoen achter de rug. Bij de jeugd wonnen we vier van de vijf bekerfinales en de U13 heeft nu ook de Vlaamse Jeugd Champions League gewonnen (zie hieronder). Een unieke prestatie, waardoor ze rechtstreeks geplaatst zijn voor de finale van het nationale jeugdkampioenschap”, opent voorzitter Geert Sintobin. “Daar kunnen we met drie van onze seniorploegen een mooi vervolg aan breien, want zowel de A-, C- als D-ploeg kunnen zaterdag de titel pakken in hun reeks.”

“Dé match van het weekend wordt het duel tussen onze A-ploeg en Tievolley Tielt”

“Dé match van het weekend wordt het duel tussen onze A-ploeg en Tievolley Tielt. Een rechtstreeks duel tussen de eerste en tweede in het klassement met de titel als inzet. Ik verwacht alvast veel volk, veel spanning en hopelijk onze ploeg als winnaar. Het is zeker mogelijk, want we hebben dit seizoen al twee keer gewonnen tegen Tielt. Maar dat betekent natuurlijk niets deze zaterdag.”

Klaar voor Liga B?

Het zou jammer zijn mochten we op de laatste speeldag alsnog onze leidersplaats verliezen, maar de meisjes hebben sowieso een prachtig seizoen afgewerkt. We hadden eigenlijk een overgangsjaar verwacht, maar de groep draaide meteen mee aan de top. De kalender zat zogezegd mee in de heenronde met al die thuismatchen, maar dat betekende dat we na de winterstop slechts drie keer voor eigen volk in actie kwamen. Dat was zeker niet te onderschatten.”

“Of we klaar zijn voor een eventuele promotie naar Liga B? Het is altijd onze ambitie geweest om ooit naar die reeks door te groeien, maar we hadden niet verwacht dat het dit seizoen al het geval zou kunnen zijn. Het potentieel is er zeker voor dat niveau, want er zit enorm veel talent in onze club, maar misschien is het nog net iets te vroeg. Maar we laten deze kans zeker niet liggen. We hebben al met een paar nieuwe speelsters gesproken, maar er is nog niets getekend en we willen onze eigen jeugd alle kansen blijven geven. En ook op infrastructureel vlak zou de promotie enige aanpassing vergen.”

“Door de degradatie van onze B-ploeg zouden we volgend seizoen met twee teams actief zijn in eerste provinciale”

“Terwijl de A-ploeg bezig is, komt ook het C-team in actie voor de titel in tweede provinciale B. Zij moeten op bezoek bij het zevende geklasseerde VT Brugge B, wat op papier dus een haalbare kaart is. Het is en blijft echter een jonge ploeg en je weet nooit hoe ze met de stress zullen omgaan. Maar ik verwacht dat ze de klus wel zullen klaren. Door de degradatie van onze B-ploeg zouden we volgend seizoen dan met twee teams actief zijn in eerste provinciale.”

Beloning voor werking

Eerder op de dag is er misschien al een eerste titelfeestje, want om 16.30 uur komt de D-ploeg thuis in actie tegen Wingene. Die ploeg staat tiende en zou dus – zeker voor eigen volk – geen probleem mogen vormen voor onze ploeg. We wisten dat ze goed voor de dag zouden komen, maar er is natuurlijk nog een verschil tussen de top vijf en effectief meestrijden voor de titel. Deze drie eventuele titels zouden alvast een beloning zijn voor de goede jeugdwerking van Bevo Beobank Roeselare en voor de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Deze prestaties zijn dus de verdienste van heel wat mensen.”

(SM)

Zaterdag 21 april

16.30 uur: Bevo Beobank Roeselare D – Wivo Wingene D.

20.30 uur: VT Brugge B – Bevo Beo-bank Roeselare C.

20.30 uur Bevo Beobank Roeselare A – Alfa Solutions Tievolley Tielt.