Opnieuw een 3-0 zege voor Hermes Oostende

Anna Maria Bajde neemt afscheid van Hermes maar had nog een mooi aandeel in de 3-0 tegen Charleroi. © Bart
Redactie KW

Hermes Oostende stuurde Charleroi op de slotdag van de play-offpoule met lege handen huiswaarts. De groen-gelen haalden het verdiend met 3-0. De setstanden waren 25-12, 28-26 en 25-22.

Deze laatste play-offmatch was een weinig hoogstaande eindeseizoenswedstrijd waarin Charleroi vooral in de eerste set heel zwak acteerde. Na 5-5 haakten de bezoeksters al af: 9-6. Kapitein Nina Coolman serveerde in één ruk van 11-7 naar 17-7. Hermes diepte dat verschil nog uit. Het setpunt was een schitterende tweedetijdsbal van de afscheidnemende Oostenrijkse passeuse Anna Maria Bajde: 25-12.

Tweede set

Diezelfde Bajde serveerde haar team in de tweede set van 2-2 naar 7-2. Door enkele slordigheden beende Charleroi aan 9-9 bij en liep het zelfs even uit: 14-15. Het setslot werd nog een thriller waarbij Hermes na 24-23 zelfs nog vier setballen nodig had om af te ronden: 28-26.

Derde set

Ook in de derde deelbeurt nam Hermes de beste start tegen een in alle spelonderdelen zwakker Charleroi: 7-5 en 10-7. Bente Daniëls dikte vanachter de opslaglijn de voorsprong aan tot 14-7. Bij 19-11 leek de klus geklaard, maar de bezoekende kapitein Juliette Thevenin dacht daar anders over. Ze teisterde de falende receptie van de kustploeg : 19-16. Coach Frederik De Veylder gaf ook nog zijn wisselspeelsters de nodige speelkansen in deze slotmatch van het seizoen. Na 24-20 was de derde matchbal, een smash van de afscheidnemende Eva Crispyn, de goeie : 25-22.

Afscheid

Na de match huldigde Hermes de zes speelsters die de club verlaten: Eva Crispyn (naar Michelbeke), Bente Daniëls (naar Oudegem), Zita Huybens (naar VKt Torhout), Anna Maria Bajde, Evi Van der Sichel en Daryl Roels. Ook de zeven blijvers en de sportieve staf werden uiteraard in de bloemetjes gezet.

Hermes Oostende heeft zo vijf van zijn zes play-offmatchen met 3-0 cijfers gewonnen. Toch eindigen de groen-gelen wellicht tweede in deze poule. Er is nog een klein waterkansje dat Hermes wel de groepszege behaalt. Dan moet Lendelede zondagnamiddag winnen tegen leider Antwerp. Het is trouwens opmerkelijk dat wedstrijden van de laatste speeldag niet gelijktijdig gespeeld worden. Ongetwijfeld is dat een werkpunt voor de kalenderverantwoordelijken.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier