Onherkenbaar Hermes opent finalestrijd tegen AVO Beveren met een domper (0-3)

Jasmien Biebauw en Lynn Blenckers (Hermes) maken een blok op de poging van Celine Van Gestel. © VDB
Redactie KW

De eerste finalewedstrijd is voor de Hermes dames op een serieuze sisser uitgedraaid. Tegen een vooral efficiënter Asterix kreeg het een droge 0-3 om de oren.

De ploeg zal op paaszondag in Beveren met een heel ander gelaat voor de dag moeten komen, wil het hun titeldromen gaaf houden. Wie het eerst drie keer wint, is kampioen.

Alle ingrediënten waren in een aardig volgelopen Mister ‘V’ arena aanwezig om er een topvolley-avond van te maken. Leider Oostende had naast de beker ook de volledige competitie gedomineerd. AVO ‘Asterix’ Beveren was de regerende landskampioen en had met bondcoach Gert Vande Broeck heel wat ervaring langs de zijlijn.

Opslagmissers langs beide kanten

De openingsset was vooral een zenuwachtig gedoe met heel wat opslagmissers en fouten langs beide kanten. De score verliep redelijk gelijkopgaand. Via opflakkeringen van De Valkeneer en Coolman kwam Oostende in de verplichte time-out 16-14 voor. De bezoekers reageerden via heel wat aanvalspower van onder aandere de 1m94 grootte Janssens. In een spannende slot werden langs beide kanten samen vier opslagmissers opgetekend. Janssens zorgde bij 21-24 voor de eerste setwinst (21-25).

De tweede set was gelijklopend met de opener. Oostende kon niet meteen overtuigen en liep vooral achter de feiten aan. Biebauw zorgde met een tweede bal voor de 9-7. Ook nu waren de bezoekers weinig onder de indruk. Ze vochten via stevig aanvalswerk van Van Gestel vlot terug (11-16). Eventjes flakkerde de Oostendse hoop terug op. De Valkeneer bracht de bordjes terug in evenwicht (17-17). Van Gestel bleef op haar elan verder gaan en met een perfecte drie op drie was het ook in de tweede set over en uit voor Hermes (20-25).

Koele sfeer in arena

In de derde set kwam Hermes wel meteen 3-0 voor. Wie dacht dat ze eindelijk vertrokken waren, was er aan voor de moeite. Asterix remonteerde moeiteloos naar 5-8. De sfeer in de Mister ‘V’ arena bleef echter koel. De ploeg probeerde wel maar bleef de foutjes opstapelen.

De Oostendse motor schoot af en toe in gang maar bleef niet warm draaien. De 16-13 en 19-19 waren de laatste wapenfeiten. Enkele ongelukkige tussenkomsten, typerend voor de volledige wedstrijd, brachten AVO Beveren in een zetel naar hun belangrijke uitzege. Bij 21-25 was dit dan ook een feit en niemand in de zaal zal beweren dat het niet verdiend was.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier