Olva Brugge D boven de doopvont

Eric Deketelaere. © GD
Redactie KW

Afgelopen seizoen was voor Volley Olva Brugge op nationaal vlak een meevaller met een mooie derde plaats in eerste divisie B. Er speelden enkele jeugdploegen kampioen, maar op provinciaal vlak ging het volledig mis met de degradatie van Olva B en C naar respectievelijk tweede en derde provinciale. In een vorig gesprek verzekerde de voorzitter Joeri Van Troeye dat er zou ingegrepen worden om deze neerwaartse spiraal te doorbreken.

“We gaan het vanaf de volgende competitie inderdaad ander aanpakken”, vertelt Eric Deketelaere, sportief verantwoordelijke van Olva. “Onze B-ploeg die degradeert naar tweede provinciale bestond voornamelijk uit oudere spelers met een viertal jongeren. Deze ploeg wordt onze nieuwe D-ploeg die van start gaat in vierde provinciale. Ze konden ook aan de slag gaan in het recreatieve volleybal, maar daar hadden ze geen oren naar en wilden toch nog de uitdaging aangaan in vierde. Op de keper beschouwd was de degradatie van deze ploeg een godsgeschenk.”

Aanvullen met jeugd

“Nu gaan we onze B- en C-ploeg verder aanvullen met onze jeugd. We hebben een heel contingent aan talentvolle jeugdspelers die staan te dringen om zich op provinciaal niveau te tonen. Waarschijnlijk zou eerste provinciale voor deze B-ploeg te hoog gegrepen zijn en kunnen ze rustig verder rijpen in tweede provinciale en binnen een paar jaar opnieuw stijgen, maar dat zien we dan wel.”

Onvervalste derby

Het wordt dus uitkijken naar een onvervalste derby in derde provinciale tussen de C- en D-ploeg van Olva. “Dit zou inderdaad wel eens leuk kunnen worden. De ouderen onder leiding van Kris Tavernier tegen het jonge geweld. In deze ploeg mag je voornamelijk spelers verwachten die vorig jaar al uitkwamen in tweede provinciale en aangevuld met het jonge geweld uit de U17. De D-ploeg zal zijn thuiswedstrijden niet ‘s avonds spelen, maar op zondagvoormiddag in het Sint-Andreaslyceum. Dit hebben we op de valreep nog kunnen bewerkstelligen”, besluit de sportief verantwoordelijke.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier