Menen zakt naar de vierde plaats na nederlaag bij Aalst

Basile Andriessen tracht het blok van Colson te verschalken. © MPM
Redactie KW

Op bezoek bij Aalst heeft Menen geen punten kunnen pakken. Daarmee mag het allicht definitief een streep trekken onder de titelambities. Het werd 3-1 met 25-22, 18-25, 25-22 en 26-24 als setstanden. Het verliest ook zijn derde plaats aan de Oost-Vlamingen.

Vooraf een wedstrijd tussen twee ploegen die allicht alleen nog onder mekaar voor de derde plaats zullen strijden. Maar dat maakte de match er niet minder pittig om. Ratko Peris heeft bijna geen wisselmogelijkheden meer na de blessures van Maddens en Vandecaveye. Gorski stond tussen alle transferperikelen door gewoon weer tussen de lijnen. De Pool zou een contract getekend hebben bij Aalst en niet bij Maaseik. Gorski speelde eerder ook al voor Asse-Lennik, het vroegere Aalst. De aanvaller mocht zijn toekomstige werkgever dus nog eens proberen te bewijzen dat ze met zijn aanwerving een goede zaak deden. De Ajuinen deden het met de 17-jarige setter Van Hoyweghen in de basis. Hij maakte in Menen ook al een gesmaakte invalbeurt vorige week.

Eerste set

In het begin liet vooral Wendt van zich spreken met een handvol punten. Na de 4-1 kwam Par-ky beter in de match en het zag Wendt meer en meer fouten maken: 13-14 na een outsmash van de Fransman. De bezoekers verloren wel de grip op de set en wanneer Colson een aanval wist te neutraliseren bij 21-18 was de beslissing gevallen.

Tweede set

Aalst duwde het gaspedaal ook in het tweede bedrijf stevig in met 11-7 tot gevolg maar Winkelmuller voedde de remonte met een ace. Wendt kende dan een donker moment en wist amper nog te scoren. Na een resem geslaagde bloks mocht Menen zelfs op 16-20 komen. Wanneer van Walle ook vergat te scoren, kon Par-ky al denken aan het derde spel.

Derde set

Daarin de tradiotionele snelle voorsprong voor de mannen van Devoghel. Dit keer konden Sinnesael en maats niet gevat reageren, ondanks aardig weerwerk van Gorski. De ace van Folguera bij 24-22 kwam net te laat.

Vierde set

In set vier leek Menen lange tijd op weg naar de belle, zeker wanneer van Walle de bal bij 17-20 ver buitenjoeg. Aalst stelde nadien toch weer gelijk. Winkelmuller verzuimde een setpunt te forceren en op matchbal geraakte Ver Eecke niet verder dan het net.

Menen staat op woensdag 11 april voor een verre verplaatsing naar de autoritraire leider Maaseik, dat Roeselare klopte.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier