Menen opent met winst in nacompetitie

"Blijven nadenken", lijkt Anshel Ver Eecke hier wel te zeggen. © foto MPM
Redactie KW

Met een 3-0-zege is Par-ky uitstekend gestart aan de kwalificaties voor de play-offs. Setstanden tegen Zoersel waren 25-18, 25-17 en 25-17.

Met Vandecaveye in de basis ten nadele van Gorski kende de thuisploeg een moeilijk begin. Hofmans serveerde naar 0-3 en duwde door tot 3-7. Het zou tot 13-12 duren voor Menen voor het eerst op voorsprong kon klimmen: Winkelmuller deed het eerst met een winnende opslag om nadien ook zijn luciditeit in aanval te showen. En de Fransman bleef maar schade aanrichten met zijn opslag. Zelfs letterlijk: bij een poging tot redding blesseerde libero Van Dam zich aan de schouder. Vleugels nam voor de gelegenheid de liberopost over maar zijn team kreeg ondertussen wel nog een paar punten tegen: 16-13. De Bont zocht soelaas in een time-out maar Zoersel herstelde zich niet meer van de 20-16-achterstand.

Weinig animo na de kampwissel met beide ploegen die tot aan de eerste technische time-out scoorden op opslag van de tegenstander. Anshel Ver eecke zou daar verandering inbrengen met een listig balletje bij 10-8 maar Winkelmuller botste nadien wel op de Antwerpse muur. Gelukkig voor Menen liet Zoersel nog steken vallen: Eerst smashte Oprins out en Colson zou zijn voorbeeld al snel volgen: 17-14. De loepzuivere ace van Gilles Vandecaveye bij 20-16 bezegelde het lot van de bezoekers.

Hofmans bezorgde zijn ploeg wel wat hoop toen hij naar 1-4 serveerde. Menen remonteerde echter snel via Sinnesael en Folguera schreeuwde het uit wanneer hij de 9-7 lukte via zijn blok. Zoersel kon weer rekenen op de diensten van sterkhouder van Oprins maar de opposite mist duidelijk matchritme en kon bij 12-8 weer roemloos naar de kant. De bezoekers vonden wel hun tweede adem en realiseerden zelfs een 12-12. Ratko Peris schudde zijn troepen weer wakker tijdens een time-out. De drie punten kwamen na de bolwassing niet meer in gevaar, zeker omdat Zoersel de directe fouten toen ook opstapelde.

Volgende week staat Menen voor een zeer cruciaal duel in Aalst. Bij winst zetten de grensjongens al een serieuze stap richting play-offs.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier