Menen kansloos ten onder tegen Maaseik

Redactie KW

Menen heeft geen laatste stunt kunnen forceren tegen Maaseik. In een typische eindeseizoenswedstrijd werd het 0-3 met 17-25, 21-25 en 23-25.

Behoorlijk veel volk voor de laatste match van het seizoen. Voor Menen stond er niets meer op het spel en voor de wedstrijd werd Wannes De Beul uitgeroepen tot Menenspeler van het jaar. Er waren bloemen voor het trainersduo Peris-Andelhof. Zij verlaten de club. Ook voor lijnrechter Cris Moerkerke een attentie ter ere van zijn laatste wedstrijd als scheidsrechter. Tweede scheidsrechter Maarten Ghysel die vorige week een rotatiefout tegen Menen floot op matchpunt werd op boegeroep getrakteerd. Niet zo fraai van het Menenpubliek.

Par-ky kende een moeilijk begin en Ratko Peris moest bij 2-7 al schuilen in een time-out na een receptiemisser van Ver Eecke. Een blok van De Vries deed het thuispubliek een eerste keer recht veren: 6-9. Daarna werd het weer stil want Par-ky bakte er weinig van: 9-14 en 12-17. En toch mochten de fans nog hoop koesteren toen Sinnesael een sterke opslagreeks liet noteren: 16-18. Maaseik duwde het gaspedaal dan steviger in, Menen volgde niet meer.

Peris probeerde het met Demirovic als opposite in de tweede beurt, Vandecaveye kwam op de hoek. En dat plan leek te werken: 10-8 na een outsmash van Baetens al reageerde Cox kort daarna wel met een ace: 12-14. Par-ky betaalde een minder moment cash en het moest zo bij 16-20 weer in de achtervolging. De Vries loste Demirovic weer af toen het kalf al verdronken was. Al drong menen nog aan tot 21-24.

Par-ky klom na een klungelige fase naar 10-8 en bij 18-15 zag het er nog beter uit. Maar van zodar Jolan Cox de voorhamer bovenhaalde, kon Par-ky niet meer mee.

Voor Menen is het seizoen afgelopen. De sportieve cel staat voor een drukke periode want het lijkt er sterk op dat verschillende spelers de ploeg nog zullen verlaten. Kobe Brems en Seppe Rotty worden gelinkt aan Par-ky.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier