Menen heeft taaie brok aan Achel, maar laat zich niet verrassen

Eldin Demirovic eiste een hoofdrol op. © MPM
Redactie KW

Par-ky heeft zich in een wedstrijd zonder belang niet laten verrassen door Achel. Het werd 3-1. Setstanden waren 28-26, 25-21, 20-25 en 25-21.

Menen had zich vorige week na een overwinning bij Zoersel al verzekerd van de vierde plaats en daardoor kon de match tegen Achel als een oefenpot gezien worden. Toch voerde Peris niet al teveel wissels door. Alleen Yentl Bille verving Lowie Stuer als libero.

Par-ky kende een moeilijke start tegen de Limburgers die uitliepen tot 1-4 na een blok op Demirovic. Ver Eecke reageerde met een ace bij 9-9 en Menen kwam zowaar op voorsprong toen Polman de 13-11 buiten sloeg. Achel herpakte zich en sloeg weer een kloof van drie punten bijeen (17-20). De ingevallen Vandecaveye reduceerde de achterstand met een ace maar toch zag het er niet goed uit voor de thuisploeg bij 21-23. Menen kreeg setballen tegen, maar maakte die één voor één onschadelijk. Andriessen en Demirovic sloegen op het juiste moment toe.

Yentl Bille deed het voortreffelijk als vervanger van Lowie Stuer.
Yentl Bille deed het voortreffelijk als vervanger van Lowie Stuer.© MPM

Net als in het openingsspel, startte Menen na de kampwissel weer dramatisch. Peris greep bij 1-5 al naar een time-out maar even later was de kloof nog niet gedicht (7-11). Gelukkig voor Par-ky sloeg de vlam dan wel in de pan met een blok van Xavi (10-12), een aanval van Sinnesael (11-12) en een blok van diezelfde Sinnesael (12-12). Achel bleef aanklampen en zelfs meer dan dat: 16-18 na een misser van Demirovic, maar hij zou zijn fout wel rechtzetten met drie opeenvolgende scores na mooie rally’s: 22-19. Jeugdproduct Yentl Bille deed het voortreffelijk als vervanger van Lowie Stuer. Ook in de slotfase van het tweede spel zat hij er keer op keer lekker bij.

Het zal u niet verrassen dat Par-ky weer ondermaats startte aan de derde beurt. Maar dit keer konden ze de 7-10 en 14-21-achterstand niet ophalen. Al deed de ingevallen Vandecaveye met zijn opslag nog een verdienstelijke poging.

Aanval Jente De Vries.
Aanval Jente De Vries.© MPM

Eindelijk begon Menen eens met een voorsprong aan de set maar Schouren blokte wel de 7-8 bijeen. Par-ky nam het commando echter weer over. Toen Andriessen de 15-12 scoorde, leek de match gespeeld. Toch kwamen de Limburgers tot 18-17 nog een paar keer gevaarlijk opzetten.

In de laatste match van de reguliere competitie ontmoet Menen komende zondag hekkensluiter Guibertin. Een overbodige wedstrijd tussen twee ploegen die hun eindpositie al kennen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier