Menen al zwoegend voorbij Waremme

Redactie KW

Par-ky heeft een moeizame 3-1-zege geboekt tegen het bescheiden Waremme. Maar na een paar revivals heeft het toch de drie punten in eigen zaal kunnen houden. Setstanden waren 23-25, 25-21, 26-24 en 25-22.

Zoals verwacht startte de geblesseerde Winkelmuller op de bank, Vercruysse en en Fasteland kampten eerder deze week met griep maar stonden wel in de basis. Bij Waremme startte ex-Menenspeler Lienert Cosemans ook op de bank. Hij werd deze week ook geveld door de griep.

In de beginfase trok Gorski alle aandacht naar zich toe met het ene punt na het andere. Bernardo Silva onderscheidde zich eveneens met een knappe defense waarop de Pool de 8-6 weer keihard op de grond hamerde.

Het as opnieuw Gorski die met een blok voor een eerste serieuze kloof zorgde (10-6) maar de inbreng van Abinet gaf de bezoekers weer vleugels. Een blok op Fasteland (21-22) dwong Par-ky zelfs in de achtervolging. Op setpunt strandde de bal van Gorski in het Luikse blok.

Waremme bleef ook in het tweede spel gelijke tred houden met de thuisploeg en kwam zelfs weer even op voorsprong. De vele opslagmissers hielpen de grensjongens ook niet voorruit. Maar blokkerend staken ze wel een tandje bij en dat zette Par-ky toch op 13-9. De trein vertrokken denk je dan maar toch kwamen er weer stokken in de wielen. Na een netfout vond Waremme zoweer weer bijna de aansluiting (22-20) maar Vercruysse smashte alle twijfels weg.

Vandecaveye – ingekomen in het tweede spel voor Gorski – behield het vertrouwen in het derde bedrijf waarin Waremme nog altijd stevig van zich afbeet: 7-8 en Pavelka deed er nog een schepje bovenop: 12-14. Wanneer de Luikenaars ook de 19-21 lukten, zat Par-ky weer in vieze papieren. Sinnesael blokte op het juiste moment echter de 21-21 en tijd voor een time-out bij Waremme. Met de nodige nieuwe zuurstof blokten de Luikenaars twee keer Ver Eecke af (22-24) maar Vercruysse redde zijn ploeg met twee punten in aanval en een blok. Iedereen op de banken wanneer ook Fasteland kon scoren, een belangrijk blok op setbal.

De waarschuwing volstond nog niet voor Sinnesael en co. want Pavelka mocht in set vier de 6-9 scoren en Menen zo weer op achtervolgen aangewezen. En weer lukten de thuisjongens in een comeback. Ver Eecke -die aanvallend een moeilijke avond beleefde- miste de 16-15, Vandecaveye scoorde wel de 19-19 en Sinnesael blokte naar 20-19. De kapitein zou zichzelf herhalen bij 23-21. Meteen goed voor een beslissende voorsprong.

Volgende week gaat Menen op bezoek bij Roeselare.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier