Mathieu Duquesne (Marke-Webis C): “Onze ambities blijven hoog”

Redactie KW

De C-ploeg van Marke-Webis heeft de start in tweede provinciale gemist. Met drie punten uit evenveel wedstrijden staat het met een achtste plaats beneden de verwachtingen.

Libero Mathieu Duquesne (29) beseft dat het beter zal moeten als zijn ploeg wil meedraaien aan de kop van de klassering. “Eigenlijk begon de miserie al in de voorbereiding”, zucht Duquesne. “Door allerlei redenen waren we nooit compleet op training. Die trend heeft zich ook de voorbije weken doorgezet en soms moesten we het doen met amper zes spelers. Dat is bedroevend weinig op een totaal van 14 spelers. Dat maakt het moeilijk om automatismen te vinden en om deftig te oefenen op spelsituaties. Daardoor hebben we nog niet ons niveau van vorig seizoen kunnen evenaren.”

Bovendien kampt Marke-Webis met een blessureplaag. De beloftevolle jongeren Flament (nog tot eind dit jaar out met gescheurde ligamenten) en Pauwels (enkel) kwamen dit seizoen nog niet in actie terwijl Van Boven en Duquesne ook al gehinderd werden door kleine kwaaltjes. “Maar toch ben ik ervan overtuigd dat we als ploeg uit dit dalletje kunnen klimmen. Er zijn nog maar drie matchen gespeeld en onze ambities blijven hoog. We willen nog steeds meedraaien aan de top in onze reeks. Het is gewoon een kwestie van de knop te kunnen omdraaien en eens een sterke reeks te kunnen neerzetten.”

Te beginnen zaterdagavond op bezoek bij Rembert Torhout B, de nummer vier uit de rangschikking? “Het zou mooi zijn want aan Torhout hebben we steevast een taaie klant. Vorig seizoen gingen we daar nog kansloos ten onder, maar iedereen moet geloven dat het nu anders kan.” (MPM)

Zaterdag 14 oktober om 18 uur: Torhout – Marke-Webis C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier