Marke-Webis wipt weer naar de vierde stek

© (Foto MPM)
Redactie KW

Na een demonstratie tegen het voorlaatste Kapellen heeft Marke-Webis weer een sprongetje gemaakt in het klassement. In iets meer dan een uur stonden de 3-0-cijfers als op de bordjes. Setstanden waren 25-23, 25-12 en 25-10.

De thuisploeg liet zich na een snelle 3-0 toch noch verrassen door de bezoekende opslagen van Coeck die Kapellen zowaar op 7-11 zette. Marke-Webis reageerde met de 11-12 via Baveye die de licht geblesseerde Van Den Driessche verving in het middencompartiment. Kapellen duwde door tot 12-15 maar nadien kwamen de groenhemden beter in de match. Dewyspelaere -die de voorkeur kreeg op Oerlemans- smashte alle twijfels van zich af.

Na de 6-2 zou Kapellen nog één keer de zuurstof vinden om terug te knokken. De Antwerpenaars geraakten echter niet verder dan 8-5. Nadien was het liedje helemaal uitgezongen van de mannen van coach Van Looy. Opeens ging het wel erg snel want MWB huppelde naar 12-5 via Dewyspelaere die er ook nog een ace bovenop sloeg: 23-11.

Ook in het derde spel maakte de fusieploeg brandhout van de bezoekers die de kopjes lieten hangen en zo een 10-1 incasseerden. Het zou tot 12-3 duren vooraleer Kapellen zelf het eerste punt zelf kon scoren. De wedstrijd was toen al helemaal gespeeld. Coussens en Vandecaveye kenden geen medelijden met de bezoekers en zij klaarden de klus in amper 65 minuten.

Volgende week is het bekerweekend en dan neemt Marke-Webis het op paasmaandag op tegen Lendelede. De week nadien staan de jongens van coach Van Huffel voor een zondagse verplaatsing naar Waasland Kruibeke dat dit seizoen ver beneden de verwachtingen presteert. MWB verdedigt de vierde plaats dan in oost-Vlaanderen.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier