Marke-Webis moet Puurs naast zich dulden

© MPM
Redactie KW

Geen tweede thuisoverwinning tegen Puurs dit seizoen voor Marke-Webis. De Antwerpenaars wonnen met 1-3 en zo klimmen ze naast de ploeg van coach Van Huffel op de tweede plaats in het klassement.

Oerlemans verving de geblesseerde Lander Vandecaveye terwijl Pourbaix de plaats innam van Vincart aan de spelverdeling. Oerlemans toonde meteen het bewijs van de trainer en serveerde naar 4-1. Een time-out van Derkoningen zou Puurs weer op de juiste rails zetten en na een outsmash van Louis Vandecaveye kwamen de bezoekers zelfs op 11-15. De wedstrijden tegen Puurs leveren doorgaans spanning en wisselende kansen op en het was zondag in de Markse sporthal niet anders. Een zoveelste flater van Isek bracht MWB weer langszij, Coussens smashte de voorsprong nadien op de bordjes. Derkoningen wilde een dubbele wissel uitvoeren maar talmde te lang. Puurs even zonder passeur op het parket en een furieuze coach pakte daarop geel. Coussens trok zich niets aan van alle tumult: 24-21 en 25-22.

Mokerslagen

Cox verloste de tegenvallende Isek uit zijn lijden in de tweede beurt. Zijn eerste aanval ging ver buiten (12-9) maar nadien toonde de aanvaller zich wel een serieuze meerwaarde. Marke-Webis stapelde de slordigheden op en daarvan profiteerde Puurs maar al te graag om het commando over te nemen. Van Den Driessche serveerde nog naar 18-17 maar tegen de mokerslagen van Cox waren de groenhemden niet meer opgewassen. Ook Vriens liet zich in positieve zin opmerken: 23-25.

Coussens – bij momenten outstanding – kende moeilijke momenten in set drie en zag Dewyspelaere in zijn plaats komen bij 12-17. Ook Vincart mocht de bakens mee helpen verzetten. De setter blokte naar 21-21 maar de laatste noten waren weer voor de sterk ingevallen Cox en Vriens.

Serieus boost

Na een blok op van Van Den Driessche bij 18-12 leek de fusieploeg opnieuw op weg naar de belle, maar de dekselse Cox bleef maar scoren voor Puurs en bij 21-18 redde Ribbens een bal miraculeus met de voet. Puurs scoorde het punt en kreeg daarmee een serieuze boost. Coussens maakte het niet af en Marke verloor zo z’n riante voorsprong. De drie setballen vergat de thuisploeg te verzilveren. In de slotfase ging Louis Vandecaveye – nochtans niet onaardig spelend – twee keer onderuit. De drie punten gingen daarmee naar Puurs.

Marke-Webis krijgt op de tweede plaats het gezelschap van Puurs. Volgende week staat er met een thuismatch tegen Noorderkempen weer een topper op de agenda.

(MPM)

Setstanden: 25-22, 23-25, 22-25 en 26-28

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier