Marke-Webis houdt de drie punten thuis

Redactie KW

Na een simpele 3-0-zege (25-13, 25-22 en 25-22) tegen Zoersel is Marke-Webis weer opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement.

Marke-Webis was er niet in geslaagd om leider Achel vorige week een eerste nederlaag aan te smeren. Het kwam niet verder dan wat weerwerk in twee van de drie sets. Tegen Zoersel wilden de jongens van afscheidnemend coach Jan Van Huffel maar al te graag aanknopen met een driepunter om zich zo weer in de subtop te nestelen.

De start van Dewyspelaere aan service deed alvast het beste vermoeden. Na de 3-0 kwam er ook nog ruggensteun in aanval van Olivier Coussens die perfect werd aangespeeld door Pourbaix die de plaats van Vincart (rugblessure) innam. Een outsmash van Bas Swinckels leidde tot een eerste time-out aan bezoekende kant. Zoersel haalde er weinig inspiratie uit, Louis Vandecaveye wel. Zijn listig balletje zetten een zevenpuntenkloof op de bordjes, Goethals richtte nog meer ravage aan met zijn opslag: 21-9. De setzege was toen al binnen.

Identiek scenario na de kampwissel met Zoersel dat de grootste moeite kende met de verraderlijke opslagen. Een dipje van MWB resulteerde in 12-11 (na een voorsprong van 12-7) tot het collectief de rug weer rechtte: 18-14. Pourbaix nam alle twijfels weg bij 22-18.

Dewyspelaere serveerde weer naar 3-0 maar dit keer kwam Zoersel wel snel terug tot 7-7 om nadien zelfs voor het eerst de leiding te nemen. Welgeteld één puntje zou het duren want de reactie van Marke was danig hevig (15-11).

Zoersel probeerde nog tevergeefs de bakens te verzetten na de tweede technische time-out. Van Huffel gunde Greg Bourgeois nog zijn competitiedebuut bij 22-15. Hij bedankte met een winnende opslag.

Volgende week zaterdag gaat Marke-Webis op bezoek bij Lendelede, concurrent en streekgenoot. Supportersclub Green Army zal onder het motto ‘Lendelede kleurt groen’ zoveel mogelijk supporters trachten te mobiliseren voor het altijd pittig burenduel.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier