Louis Vandecaveye maakt indruk tegen Lendelede: “We staan terecht tweede”

Louis Vandecaveye. (Foto MPM)
Redactie KW

Tegen rivaal Black And White Company Lendelede boekte Marke-Webis een klinkende 3-0-overwinning. Daardoor blijft de fusieploeg knap op de tweede plaats in de Liga B.

“Ik had niet verwacht dat we zo makkelijk zouden winnen”, blikt Louis Vandecaveye nog even terug op de glansprestatie. De setstanden spreken boekdelen: 25-14, 25-19 en 25-18. “Terwijl Lendelede vroeger mentaal zo sterk bleek met al hun ervaren spelers, lieten ze de kopjes dit keer al snel hangen. Wij zetten hen vanaf het eerste punt met onze service onder druk, waardoor we ons blok ook goed konden afstellen. Daardoor heeft Lendelede zich nooit kunnen manifesteren.”

Taaie klant

Zaterdag wacht een verplaatsing naar staartploeg Kapellen. Op papier een makkelijke opdracht. “Ik zie die match niet als een eenvoudig tussendoortje”, zegt de 25-jarige hoekspeler. “Kapellen is in het verleden al een taaie klant gebleken, die voor elk punt blijft vechten. Zelfs als ze geïrriteerd geraken, kunnen ze soms nog uit een verloren positie terugslaan.”

“Ik droom niet van een terugkeer naar Liga A”

Marke-Webis verdedigt zaterdagavond zijn tweede plaats in Antwerpen. Een terechte weergave of staan Louis Vandecaveye en zijn maats boven hun waarde? “Dat denk ik niet. Ons team beschikt over heel veel talent op verschillende posities en we mogen zelfs de ambitie koesteren om tot het einde van het seizoen bovenaan het klassement te blijven staan. Ik vind het nog steeds jammer dat we uitgerekend tegen Achel collectief faalden twee weken geleden. Het was een soort van decompressie na de sterke bekerprestatie tegen Menen. Daardoor hebben we ons nog niet echt kunnen meten met de Limburgers en dat blijft toch een wrang gevoel geven.”

Droomt Louis nog van een terugkeer naar de Liga A? “Neen, als gemiddelde speler zit ik goed in de huidige reeks. Bovendien kan ik dit ritme perfect combineren met mijn job.” (MPM)

Zaterdag 2 december om 20.30 uur: Kapellen Marke-Webis A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier