Lendelede zet Genk ook in competitie opzij

VC B&W Lendelede liga B met coach Bart Hungenaert . foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

Nadat Black and White Company Lendelede vorige week Genk in drie sets uit de beker bonjourde, won het voor de competitie met 3-1 van datzelfde Wara Genk en blijft met het maximum op kop van de klassering.

Genk had wel duidelijk lessen getrokken uit de pandoering van verleden week en kwam een stuk steviger voor de dag. Dat resulteerde in een boeiende en aangename partij doorspekt met heel wat lange balwisselingen. In een tot 18 punten gelijk opgaande eerste beurt kon Genk, dat Paulides deze keer wel kon afstoppen en het centrum lamlegde, een vierpuntenbonus slaan die Lendelede niet meer gedicht kreeg. Genk pakte met 23-25 de eerste deelwinst mee.

Vanaf de tweede set kreeg de thuisploeg wel de controle over de wedstrijd, leidde constant op het scorebord om met 25-22 gedecideerd gelijk te stellen en met vlottere 25-19 te verdubbelen.

Wel een uitermate boeiendsetslot de vierde beurt waarin Lendelede bij 24-21 niet direct kon besluiten, Genk nog 24-24 lanszij moest dulden om de zesde setbal naar 26-24 te verzilveren.

Zaterdag 20 oktober ontvangt Lendelede voor de beker van België kersvers eerstenationaler Hemiksem. En dan wenkt een dubbele confrontatie tegen Knack Roeselare.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier