Lendelede verliest in de belle van Oudegem

Jutta Van De Vyver. © (Foto VDB)

De dames van Black and White Company Lendelede verloren net als in de beker met 2-3 van Oudegem. Een terechte uitslag want de bezoeksters waren de wedstrijd door aanvallend net ets strker dan de thuisploeg.

Lendelede nam wel de betere start in deze confrontatie en kon rap een vierpuntenbonus op het bord slaan. Basis daarvan was een betere receptie van Verrelst die ook aanvallend geregeld scoorde samen met Hinneburg in het blok. Daardoor ook kon die vroege vierpuntenvoorsprong doorgetrokken worden om via 22-18 met 25-21 eerste deelwinst in te schrijven.

De eerste herneming kreeg Lendelede het moeilijker in het stopwerk door de opgetrokken servicedruk van Oudegem. Van de Vyver kreeg het daardoor moeilijker haar aanvalsters optimaal aan te spelen. Aan de overkant scoorden de aanvalsters wel wat duidelijk naar voren kwam halfweg de set als Oudegem een 11-14 in één rotatie doortrok naar 11-19 waarmee de set ook gespeeld was. De bezoeksters stelden gemakkelijk 15-25 gelijk.

In set drie kon de thuisploeg aanvankelijk gelijke tred houden maar bij 11-9 nam Oudegem over en had bij 17-20 uitzicht op de 1-2. Coach Wittebolle probeerde het tij door enkele wissels te keren en Lendelede kwam zelfs 21-20 voor. In een prangend setslot haalde Oudegem bij 23-24 een eerste setbal, die kon nog geneutraliseerd worden maar de bezoeksters besloten 24-26.

Set vier werd een kopie van de eerste beurt waarbij Lendelede rap 8-4 voor kwam, in receptie weer zuiver stopte via Zwaanswijk en libero Vermander. Dat gaf Van de Vyver de kans gevarieerd haar aanvalsters aan te spelen. Via 12-7 en 19-12 dwong Lendelede verdiend de belle af.

Daarin opende Lendelede 2-0 maar kwam te rap 3-8 achter. Dat verschil bleef tot 6-11 op het bord als Lendelede naar 9-12 dichtte. Door een rode kaart bij 11-14 voor de Oudegemse kapitein kon Lendelede nog aandringen naar 12-14 en 13-14 vooraleer Oudegem 13-15 afrondde.