Lendelede elimineert Hemiksem in drie sets

Redactie KW

B&W C Lendelede domineerde de bekerpartij tegen eerstenationaler Hemiksem en heeft zijn droomaffiche in de kwartfinales, een dubbele ontmoeting met Knack Roeselare, vast. Lendelede kwam met respectievelijk 25-16 en 25-15 gemakkelijk 2-0 voor maar moest zich in set drie nog reppen om de aansluitingsset te vermijden en 25-23 af te ronden.

Balduyck en Coucke bezetten de receptie/hoek bij de thuisploeg, Verhelst en Hollez bevolkten het midden met Paulides als opposiet en Vanooteghem aan de spelverdeling. Bisaerts stak in de liberotrui.

Van meetaf aan was duidelijk dat Lendelede meer aanvalskracht in huis had dan de eerstenationaler, die rap op 12-5 gezet werd de eerste beurt om die achterstand nooit te kunnen dichten en 25-16 te verliezen. De eerste herneming liep Lendelede, dat er ook een sluitende verdediging op nahield, naar 11-4 uit om met 25-15 te verdubbelen.

Alleen de derde beurt liep de score gelijk op. Niet omdat Hemiksem plots beter begon te spelen, wel omdat de thuisploeg wat minder geconcentreerd acteerde en daardoor in de fout ging. Bij 17-16 sloeg Lendelede een bonus naar 21-17. Hemiksem dichtte een 23-20 wel nog naar 24-23 eer Lendelede 25-23 afrondde.

In een dubbele kwartfinale is Knack Roeselare, dat Puurs met 0-3 elimineerde, de gedroomde opponent.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier