Leider Hermes Oostende verliest thriller in Oostakker

Zoals één week eerder aan zee hebben VDK Gent en Hermes Oostende in Oostakker opnieuw een thriller gespeeld met een verschil van amper twee eenheden in de tie-break ten voordele van de thuisploeg. Hermes blijft wel leider in liga A.

Een iets minder scherp Hermes is na een 3-2-nederlaag in de Edugo-arena te Oostakker tegen Gent zijn statuut van ongeslagen playoff-ploeg kwijt. Gent won via 19-10 en 24-13 vlot de openingsset. Nina Coolman en Jasmien Biebauw pakten set twee gretig (1-7) aan maar ze zagen de voorsprong aan 12-11 verdampt.

Na 19-21 en 24-23 maakten de groen-gelen toch gelijk aan 24-26. Gent kon in de derde deelbeurt de 7-4-voorsprong niet vasthouden: 11-16, 14-21 en 15-25. In een spannende vierde set nam Gent afstand na 9-9: 15-12 en 23-19. Kaat De Boeck bracht haar ploeg op gelijke hoogte (23-23) maar de Gentenaars dwongen toch een tie-break af. Hermes liet in die wedstrijdfase een mooie kans op de drie punten liggen.

In de vijfde set leek Hermes via 5-8, 6-10 en 7-11 de zege te grijpen. Een collectief sterk Gent antwoordde tot 12-11 maar Hermes nam aan 12-13 de leiding terug over. De groen-gelen slaagden er echter niet in drie matchballen te verzilveren en verloren met 19-17.

Deze topper duurde 2 uur en 5 minuten. Met een totaalscore van 108-106 is het ook duidelijk dat de twee laatste punten van de wedstrijd voor enige afstand tussen deze teams zorgden. Lise De Valkeneer (20), Nina Coolman (19) en Lynn Blenckers (12) tekenden voor de stevigste productie bij Hermes.

Hermes staat momenteel aan de leiding met 14 punten. Asterix heeft er 12, Gent 9, Tongeren 1.

Woensdag volgt al de vijfde speeldag met een thuismatch van Hermes tegen Asterix. Gent-Tongeren is het andere duel. Zaterdag eindigt deze playoff-reeks met de matchen Tongeren-Hermes en Gent-Asterix. De nummers één en twee bekampen mekaar dan vanaf zaterdag 13 april in een best-of-five-playoff-reeks.