Lara Nagels dwingt selectie Yellow Tigers af

Lara Nagels wil de positieve lijn van het voorbije seizoen bij VC Oudegem doortrekken. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Het is nog enkele maanden wachten vooraleer het nieuwe volleybalseizoen van start gaat. Terwijl verschillende spelers tijdens de zomermaanden deelnemen aan beachvolleytornooien is een selecte groep Yellow Tigers zich volop aan het voorbereiden op de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap dat op 15 augustus start.

Eén van hen is Lara Nagels die ook volgend jaar uitkomt voor topploeg VC Oudegem. Ze had er eigenlijk niet op gerekend dat bondscoach Gert Vande Broeck haar zou oproepen om deel uit te maken van de grote groep die op 23 juli begon aan het eerste luik van de voorbereiding op het EK. “Ik was vooral heel blij dat ik mocht deelnemen aan de voorbereiding in Blankenberge, want ik beschouwde deze selectie voor de Yellow Tigers vooral als een ideale kans om heel veel bij te leren. Ik was dan ook zeker niet ontgoocheld toen ik van de coach te horen kreeg dat ik geen deel uitmaakte van de uitgedunde groep die geselecteerd was voor de oefenwedstrijden tegen Spanje en Bulgarije. Ondertussen blijf ik in Vilvoorde verder trainen met Frauke Dirickx die het schaduwteam van de Yellow Tigers begeleidt. Ik besef maar al te goed dat ik van zo’n gewezen topspeelster nog heel wat kan opsteken”, aldus Lara.

De beloftevolle Oostendse volleybalster hoopt uiteraard om ook in de toekomst nog geselecteerd te worden voor het nationale volleybalteam, maar ze weet dat heel veel zal afhangen van haar prestaties bij VC Oudegem. “Ik hoop om volgend seizoen zo veel mogelijk matchen te spelen voor mijn club en de positieve lijn van het voorbije seizoen door te trekken. Ik ben heel tevreden dat ik erin slaagde om als nieuwkomer zowat de helft van de wedstrijden in de basis te staan. Als spelverdeelsters vullen Elise Van Sas en ikzelf elkaar heel goed aan en we hopen om ook in de toekomst sterk te presteren voor het team. Als we daarin slagen, zal een selectie voor de komende campagnes van de Yellow Tigers zeker volgen.”

Haalbare combinatie

Het blijft niet gemakkelijk om een carrière als topvolleybalster te combineren met hogere studies maar Lara wil heel graag haar studies kinesitherapie afmaken. “Ik moet binnenkort nog enkele herexamens afleggen, maar eigenlijk valt het best mee. Binnenkort starten de trainingen met VC Oudegem en dan is het in de eerste plaats een kwestie van planning en timemanagement”, geeft Lara eerlijk toe. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier