Laatste thuismatch voor Jan Van Huffel, na 18 jaar als coach van Marke-Webis

13/04/18 om 18:44 - Bijgewerkt op 11/04/18 om 18:45

Soms lijkt het alsof Marke-Webis in de geschiedenis maar één trainer heeft gehad. Jan Van Huffel zette immers 18 jaar lang de sportieve lijnen uit bij de fusieploeg. Een zeldzaamheid op dat niveau, maar hij geeft de fakkel straks door aan Kris Tanghe. Afscheidsmonoloog van een 55-jarige toptrainer met roots in Veldegem en Torhout, die volgend seizoen met Gent in Liga A aan de slag gaat. Zondag staat zijn laatste thuismatch met Marke-Webis op het programma.

"Mijn eerste volleybalervaringen dateren uit de tijd van de witte ballen en de strakke broekjes. Je kon enkel scoren als je zelf aan de opslag was en iedereen moest een allrounder zijn. De eerste echte evolutie in het volleybal heb ik meegemaakt bij Kruikenburg, waar ik het geluk had om met Jan Debrandt en Emile Rousseaux te spelen. De sportieve professionalisering zetten we daar in door twee keer te trainen. In het huidige volleybal ben ik vooral blij met de scoutingsmogelijkheden. In mijn beginjaren bij Marke crosste ik een seizoen lang rond in België om wedstrijden van de tegenstanders te gaan bekijken. Wat dat betreft hadden we destijds een pioniersrol in eerste nationale. Ook vandaag zijn we qua scouting nog een voorloper, met Dirk Courtens in een glansrol."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!