Kuurnenaar Tim Verstraete speelt zaterdag met Red Dragons in zijn achtertuin

Kuurnenaar Tim Verstraete speelt zaterdag met de Red Dragons in de Lange Munte quasi in zijn achtertuin. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

De nationale volleybalploeg is na het verlies vorig weekend tegen Letland naar de laatste plaats gezakt in de Golden European League. In Kortrijk moeten de Red Dragons, met Kuurnenaar Tim Verstraete, proberen om Letland te kloppen om opnieuw van die laatste plaats weg te komen.

De 20-jarige Verstraete is enthousiast: “In sportcampus Lange Munte wordt het voor mij zaterdag eigenlijk een soort thuismatch”, lacht hij. Het wordt het derde volleybalweekend op rij. Eerst speelde hij in Brussel, vorig weekend in Riga en komend weekend dus opnieuw in België met de vierde wedstrijd in de Golden European League. “Zo’n campagne is best wel intensief. We zitten eigenlijk constant op afzondering. Maar zwaar of niet, ik prijs me gelukkig dat ik tot de 14 geselecteerde spelers behoor. Natuurlijk gaan we er voluit voor. De Golden European League is altijd een springplank voor jonge talenten. Misschien stromen ook bij ons spelers door, die straks een bijdrage kunnen leveren aan de twee volgende campagnes: het olympisch kwalificatietornooi en het EK”, aldus Verstraete.

De volleyballoopbaan van de Kuurnenaar zit in een stroomversnelling. “Ik begon met deze sport in Heule. Ik zat toen nog in het kleuteronderwijs, denk ik. Daarna trok ik naar Kuurne. Daar bleef ik maar eventjes, want ik kon naar de Topsportschool van Vilvoorde en kwam daarna terecht in de nationale beloftenploeg.

Naar Aalst

Ik vertoefde daar vier seizoenen, de voorbije twee seizoenen speelde ik bij Volley Haasrode Leuven. Komend seizoen trek ik naar Lindemans Aalst. Ja, ik mag zeggen dat het voorlopig goed loopt voor mij.

“Of mijn opmars aan puur talent toe te schrijven is? Ik durf zeggen dat je ook bijzonder hard moet trainen”, aldus Tim Verstraete. “Ik heb heel mijn sportieve loopbaan door geluk gehad met de opleidingen. Ik kreeg steeds goeie trainers. Maar het is vooral door vele uren te trainen dat ik sta waar ik nu sta. Je krijgt het niet voor niets. Ik ben maar 1,74m groot. In volleybaltermen is dat een klein duimpje. Ik speel dan ook op de libero-positie.” (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier