Koekelkoren en van Walle strijden donderdag om brons in Qinzhou

Dries Koekelkoren en Tom van Walle. © (Foto VDB)
Redactie KW

Onze landgenoten wonnen twee keer tegen een Frans team, maar in de halve finale was de VS te sterk op het driesterrentoernooi.

Door de groepswinst in de poulefase moesten onze landgenoten gisteren niet aan de bak en stootten ze direct door naar de tweede ronde. Daarin namen ze het op tegen Di Giantommaso/Silvestre uit Frankrijk zonder ooit echt in de problemen te komen. De 2-0 (21-14; 21-16) stond snel op het bord.

Daardoor trof Koekelkoren/van Walle met Krou/Rowlandson een ander Frans duo in de kwartfinale. De wedstrijd was een pak spannender en werd pas in een bloedstollende tiebreak beslist. Ondanks nipt setverlies in de eerste set, konden Dries en Tom dus wel doorstoten naar de halve finale (20-22; 21-15; 17-15).

Tegen het Amerikaanse Bourne/Crabb leken onze landgenoten ook nog een tiebreak uit de brand te zullen slepen, maar na een nieuwe spannende strijd, was het toch Amerika dat de wedstrijd met 0-2 (17-21; 23-25) won.

Daardoor nemen de Belgen het morgen op tegen Durant/Schumann, het Australische duo dat in de poulefase nog op de tweede plaats eindigde na België. Maandag werd het 2-1 in het voordeel van Dries en Tom; als ze ook morgen kunnen winnen, hebben ze een bronzen World Tourmedaille beet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier