Scherper en efficiënter: Maaseik wint met 1-3 van Knack

08/04/18 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Door met 1-3 te winnen bij Knack is Maaseik zeker van de eerste plaats en het thuisvoordeel in de titelfinale. Het werd een enerverende partij waarbij de vier sets maar op het kleinste verschil beslecht werden. Maaseik opende met 24-26, Knack stelde 25-23 gelijk, de Limburgers haalden 23-25 winst de derde beurt om met 25-27 de volle wedstrijdwinst te pakken.

Scherper en efficiënter: Maaseik wint met 1-3 van Knack

© VDB

Bij Knack nog altijd geen Trinidad wat Depovere aan de spelverdeling hield, Orczyk kreeg de voorkeur op Van Hirtum om samen met Verhanneman de receptie/hoekpositie in te nemen, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheeree als libero. De inleidende beurt opende Maaseik wel heel scherp met Rychilicki die niets miste en Geverts die Maseik mee 7-11 voor bracht.

Via Tuerlinckx en Van de Velde plus een op Mijayovic blokkende Coolman kwam Knack bij 18-19 in het Maaseiker spoor. Tot Maan aanvallend alles kapot sloeg en Maaseik 18-21 voor kwam. Tuerlinckx mokerde de 19-21 op het bord en dan kwam Verhanneman aan de service die de Maaseikse receptie teisterde. Eerst met een zuiver opslagpunt, daarna kon Orczyk een moeilijk aangespeelde Rychlicki afblokken waarna hij een slechte Maaseikse receptie nog altijd op service van Vehanneman meedogenloos afstrafte. Als Gevert daarop out sloeg kwam Knack bij 23-21 wel heel dicht bij setbal. Maar dan speelde Knack heel onzeker, zonder vertrouwen. Verhanneman serveerde out, Orczyk plaatste buiten, Tuerlinckx werd afgeblokt en meteen 23-24. Van de Velde blokte Rychlicki af en 24-24. Dan sloeg Rychlicki de bezoekende setbal op het bord en werd de set afgefloten op een Roeselaarse netfout al vond heel Roeselare dat onterecht.

De eerste herneming verliep compleet gelijk op tot 12-12 als Knack de forcing voerde naar 20-15 want het was nu Maaseik dat in de fout ging zowel vanop de servicelijn als in de afwerking. Coach Banks bracht Cox bij Maaseik in de ploeg voor Gevert en Bruno voor Rychlicki. Tuerlinckx sloeg de 23-17 op het bord maar dan zag je weer dat gebrek aan vertrouwen bij Roeselare en enige onrust. En net zoals Knack de eerste set die 23-21 niet kon doortrekken remonteerde Maaseik die 23-17 naar 23-21 via een niet af te stoppen Cox. Tuerlinckx smashte de setbal op het bord maar Maaseik sloop naar 24-23 via weer Cox en Tuerlinckx die niet afwerkte. Tot de voor Orczyk ingekomen Van Hirtum de derde setbal na een rally kon verzilveren naar 25-23.

Roeselare leek even bevrijd en ging op zijn elan door in set drie naar 6-2 met eerst Verhanneman met drie mashes en dan Tuerlinckx en Van de Velde. Maar aan de overkant misten Cox, die zijn frustraties van enkele wedstrijden in de huppelhoek revancheerde, en Rychlicki niets meer. Het werd 8-8 al voelde Roeselare zich opeenvolgend niet gediend door enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Knack moest knokken om in het Maaseikse spoor te blijven, kon eerst een 17-20 via Tuerlinckx en een blok van de ingekomen Kindt op Cox naar 20-20 herleiden maar moest zich bij 23-23 gewonnen geven naar 23-25 via Rychlicki.

De vierde beurt verliep weer compleet gelijk op al moest Knack bij 18-20 knokken om in het spoor van Maaseik te blijven. Dat kon omdat de even ingebrachte Kindt een zeldzaam blok zette op Cox en Coolman de 22-23 op het bord sloeg. Cox tekende aanvallend voor de eerste Maaseikse wedstrijdbal die hijzelf evenwel verprutste. Verhanneman kon bij 24-25 een tweede neutraliseren maar dan bepaalde Cox het verdict.

Maaseik dus zeker van de eerste plaats en voor het tweede finaleticket kan het alle kanten uit. Alleen dit, als Knack woensdag thuis wint van Aalst én zaterdag in Menen, speelt het de finale. Onafhankelijk van wat een al zeker Maaseik doet in zijn wedstrijden tegen Menen en op Aalst.

(RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!