Par-ky Menen ten onder in Maaseik

Anshel Ver Eecke. © MP
Redactie KW

Par-ky heeft niet kunnen stunten op Limburgse bodem. Het werd 3-0 in Maaseik met 25-20, 25-14 en 25-17.

Menen wilde de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Borgworm uitwissen met een lekkere pot volley in Maaseik en aanvankelijk leek dat ook te lukken want de jongens van Ratko Peris kwamen 6-7 voor. Het spelbeeld veranderde echter zeer snel en Cox en Baetens wisten vlotjes te scoren. Bij Menen liet Demirovic zich een paar keer ringeloren: 16-11. Menen scoorde geen enkele ace en blokte maar één keer. Te weinig om het een topclub lastig te maken. De Limburgers wonnen dan ook het eerste spel.

Par-ky moest meteen achtervolgen na de kampwissel. De 8-5 liet echter niet vermoeden dat het nog een ware calvarietocht zou worden voor Sinnesael en zijn maats. De kapitein hield nochtans wel goed stand in aanval, maar de steun van de ploeggenoten kwam er niet. Demirovic kwam niet tot scoren en De Vries moest het stellen met een offensieve 1 op 7. Een heel ander verhaal bij Maaseik dat met Cox en Baetens veel meer slagkracht in de rangen hadden lopen. Cox scoorde aan 80%, Baetens bleef met 3 op 3 zelfs foutloos. Het betekende een afgang voor Par-ky: via 15-8 en 21-11 naar 25-14-setverlies.

Ondanks de opdoffer kwam Menen op 0-3 en 1-5 in het derde bedrijf. Maar de heropflakkering bleek van korte duur. Simon Peeters haalde een paar keer stevig uit en Menen kreunde al te vaak onder de Limburgse opslagdruk. Maaseik nam over bij 8-7 en de bezoekers hielden daarna nog stand tot 13-13. Vanaf dan had Par-ky de beste pijlen verschoten. Ondertussen had Ratko Peris Lars Maddens ingebracht als hoofdaanvaller ten nadele van De Vries en ook Maxim Libert maakte een invalbeurt. Libert is een jeugdproduct dat normaal in de tweede ploeg actief is, maar door de blessure van Wannes De Beul, krijgt hij zijn kans bij de grote jongens. De tactische verrassingen van Peris hadden geen positief effect. Via 19-15 en 21-15 ging zijn ploeg roemloos ten onder.

Woensdag staat er weer een topper op het programma voor Par-ky. Het ontvangt dan in de eigenste Vauban Knack Roeselare. De Menenaars zouden al blij zijn als ze min of meer stand kunnen houden en dat ze kunnen aantreden in een goed gevulde zaal.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier