Par-ky Menen klopt Knack Roeselare in beklijvende derby

11/11/17 om 22:37 - Bijgewerkt om 22:35

Menen heeft zaterdag een aangename burenstrijd gewonnen van Roeselare met 3-1. De landskampioen speelde een matige partij en kon Menen nooit echt onder druk zetten.

Par-ky Menen klopt Knack Roeselare in beklijvende derby

(Foto MPM) © (Foto MPM)

Een derby waarbij de belangen nog niet hoog waren maar die beide teams wel wilden winnen. Roeselare omdat het niet gewend is van twee opeenvolgende competitiematchen te verliezen en Menen omdat het de laatste weken amper kon overtuigen en ei zo na uitgeschakeld werd in de Beker door Liga B-ploeg Marke-Webis. De zaal liep helemaal vol voor dit West-Vlaams toptreffen en voor de thuisploeg was het toch al meer dan 15 jaar geleden dat dit het geval was. Er waren zelfs niet genoeg zitjes voor alle fans. Ook veel oude bekenden in de zaal met ex-Menentrainers Dardenne en Juricic en oud-spelers Schouren, Lemay en Anaschkov.

Rousseaux pakte uit met een paar verrassingen en startte met Depovere aan de spelverdeling en Konings als opposite. Lou Kindt deed het nog steeds in de plaats van Coolman als middenman. Bij Par-ky begon Van de Pontseele als libero, Rikberg (licht geblesseerd) wisselde hem af in de verdediging. Het belette de thuisploeg niet om met een voorsprong van vier punten in de eerste technische time-out te duiken na een punt van Ver Eecke, Gorski blokte naar 10-5. Ver Eecke pompte er nog een puntje bij met een winnende opslag en Rousseaux mocht direct ingrijpen met een onderbreking. Dat zou niet het verhoopte effect teweeg brengen: Gorski na twee wondermooie opslagen naar 16-8, het punt erna mokerde Konings out. Zorgen voor Emile Rousseaux en de zijnen, zeker wanneer Gorski weer vernietigend uithaalde bij 22-14. Winkelmuller besliste het eerste spel.

Rousseaux behield het vertrouwen in de spelers die aan de match startten, Peris uiteraard ook. Knack moest wel direct weer gaan achtervolgen omdat Menen weinig steken liet vallen in de aanvangsfase (6-4). Verhanneman tilde zijn ploeg daarna wel weer een niveau hoger om voor de eerste keer op voorsprong te klimmen (8-9) en die minimale kloof ook te behouden aan de tweede technische time-out. Maar het kantelde weer in het voordeel van Menen met winnende opslagen (18-16 en 21-18). Rune verkwanselde de eerste setbal en Coolman kwam succesvol in aan de opslag, eerste setpunt voor Knack. Ook geen meeval voor de bezoekers en alles te herdoen bij 25-25. De derde keer was het wel prijs voor de landskampioen wanneer Winkelmuller zijn aanval in het net zag stranden.

Par-ky helemaal niet van de kaart na deze uppercut: in set drie greep het Knack weer bij de keel via Winkelmuller (11-4). Rousseaux bracht Fornes na lange afwezigheid weer op het parket maar de Spanjaard scoorde niet bij zijn eerste twee pogingen, dat deed Sinnesael wel. Meteen goed voor een bonus van zeven punten en voor een mexican wave. Fornes herpakte zich moedig met een anvallende 3 op 3 maar de achterstand kregen de bezoekers maar niet van de tabellen, integendeel (20-12). Sinnesael blokeerde als een wild beest de 24-14 en de onoverbrugbare kloof.

Fornes bleef op het parket in het vierde bedrijf dat gelijkopgaand startte. Kindt kwam er in als opposite bij 6-4 omdat Konings niet altijd even efficiënt acteerde. Zijn eerste twee aanvallen waren direct raak maar Menen toch met 8-7 naar de eerste onderbreking. Depovere gaf zijn ploeg echter weer ademruimte met sterke opslagen (12-15). Winkelmuller -wat een match- zette de Vauban weer in brand met de 18-17 uit een onmogelijke hoek, Gorski strafte een mindere stop van Dejonckheere af en Sinnesael blokte naar 21-19. Weer tijd voor een time-out van Knack en nadien weer twee punten voor de bezoekers. Op naar een interessant seteinde dus met een bloedstollende rally die Kindt in het voordeel van Roeselare kon beslechten: 23-24. Depovere mepte de setbal buiten van aan de opslaglijn en Menen dwong er dan eentje af. Winkelmuller maakte het wel af. Het feest kon beginnen in Menen

Knack speelt woensdag een nieuwe derby tegen Torhout in het kader van de kwartfinales van de Beker van België, Menen gaat in zijn heenwedstrijd op bezoek bij VH Leuven, de ploeg waartegen het vorige maand nog kopje onder ging in competitieverband.

Setstanden waren 25-18, 26-28, 25-15 en 27-25.

(MPM - Foto MPM)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!