Meer dan 10.000 fans verwacht op bekerfinales volleybal

Emile Rousseaux, Wout Wijsmans, Geert De Dobbeleer, Gert Vande Broek en Nico De Clercq. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Met Knack Roeselare – Noliko Maaseik bij de heren en VDK Gent – Asterix Avo Beveren (het vroegere Kieldrecht) staan er op zondag 12 februari in het Antwerpse Sportpaleis twee clásico’s op de affiche.

De finales van de Beker van België volleybal vinden straks voor het derde jaar op rij plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. “Met Roeselare – Maaseik en Gent – Kieldrecht hebben we alvast twee topaffiches”, zegt organizing director Geert De Dobbeleer. “We willen weer voor een mix tussen topvolleybal en animatie zorgen zodat het een hoogdag wordt voor alle volleybalfans. We hopen op zijn minst 10.000 tickets te verkopen en het ziet ernaar uit dat dit gaat lukken.”

Nieuw dit jaar is dat de mannenfinale eerst zal afgewerkt worden (om 14 uur). Om 17.30 uur is het de beurt aan de vrouwen. “Beide finales zullen daardoor ook integraal live te zien zijn op Sporza”, is Geert De Dobbeleer tevreden. “Tussendoor moet een optreden van Soulbrothers (een project van Wim Soutaer) voor de nodige sfeer zorgen in het Sportpaleis.”

Emoties beheersen

In de lokalen van Ethias in Brussel, een van de partners van de EuroMillions Cup Finals 2017, lieten de vier finalisten woensdagmiddag ook al even hun licht schijnen op de finale.

“Het zal mijn vierde bekerfinale worden als coach en ik weet dat er heel veel spanning op die match zit”, zegt Emile Rousseaux, coach van Knack Roeselare. “In 2014 verloren we een waanzinnige tiebreak tegen Antwerpen in de finale. Wie het best zijn emoties weet te beheersen, heeft een serieus streepje voor. Maar ook de bank speelt een belangrijke rol. Een speler die niet mag starten in deze speciale wedstrijd en daardoor zwaar ontgoocheld is, kan niet top presteren als hij invalt.”

Vorm van de dag

Wout Wijsmans, Sportief manager bij Noliko Maaseik: “Het is de eerste bekerfinale voor Maaseik in het Sportpaleis, want wij waren er een paar jaar niet bij. Zaterdag wonnen we wel thuis de topper tegen Roeselare met 3-0, maar dat speelt over twee weken niet meer mee. De vorm van de dag zal beslissen. We hopen een zo goed mogelijke prestatie af te leveren, maar Roeselare is en blijft een geoliede machine, terwijl zo’n bekerfinale voor onze spelers toch een nieuw gegeven is.”

Sportief manager Wout Wijsmans van Maaseik (rechts) poseert samen met Patrick Callens en Stefaan Wybo van Knack Roeselare al even met de beker. (Foto Bart)
Sportief manager Wout Wijsmans van Maaseik (rechts) poseert samen met Patrick Callens en Stefaan Wybo van Knack Roeselare al even met de beker. (Foto Bart)© VDB

West-Vlaams onderonsje

In de bekerfinale bij de dames geen ploegen uit onze provincie, maar wel uitkijken naar enkele West-Vlaamse meisjes: bij Gent spelen met Laure Flament, Iris Vandewiele en Lise De Valkeneer, bij Asterix Avo Beveren (het vroegere Kieldrecht) is Manon Stragier aan de slag. “Het moet voor ons het hoogtepunt worden van het seizoen”, klinkt het bij Gentcoach Nico De Clercq.

Gert Vande Broek (Asterix, links) en Nico De Clercq (VDK Gent, rechts). (Foto Bart)
Gert Vande Broek (Asterix, links) en Nico De Clercq (VDK Gent, rechts). (Foto Bart)© VDB

“Wij zijn favoriet en gaan die rol niet uit de weg, maar ik weet dat Nico als geen ander een team kan motiveren voor één match”, repliceert Asterixcoach Gert Vande Broek.

Alle bekerfinalisten krijgen een bonus van 1.500 euro en er is een Europees ticket te verdienen. Bovendien kunnen de clubs nog geld terugverdienen uit hun eigen ticketverkoop.