Loodzware loting voor Knack Roeselare in de Champions League

17/11/17 om 16:58 - Bijgewerkt om 18:39

De Belgische landskampioen kwam vrijdagavond tijdens de loting in Moskou in poule A van de groepsfase terecht, samen met de Italiaanse topteams Civitanova en Perugia en het Turkse Fenerbahçe.

Loodzware loting voor Knack Roeselare in de Champions League

Voorlopig geen Knack Roeselare - Noliko Maaseik in de Champions League. (Foto Bart) © VDB

De loting van de Champions League onderging een grondige wijziging dit seizoen waardoor twee teams van hetzelfde land in de poulefase al tegen elkaar kunnen uitkomen, althans als één van die twee teams uit de voorronde komt. Knack Roeselare was rechtstreeks geplaatst, maar 'de vrienden' van Noliko Maaseik plaatsten zich via de voorronde waardoor er even gevreesd werd dat Roeselare en Maaseik elkaar ook in Europa twee keer zouden bekampen.

Zover kwam het echter niet. Knack Roeselare kwam wel in de zware poule A terecht met Perugia en Lube Civitanova, of de huidige nummers 1 en 3 van Italië. Fenerbahçe Istanbul is de derde tegenstander.

Noliko Maaseik krijgt met de komst van ex-Knackspeler Sam Deroo en het Poolse Kedzierzyn een mooie, maar zware affiche. Trentino en het Turkse Arkas Izmir zijn de andere tegenstanders voor de Limburgers.

"Héél zware poule"

"Een organisatorisch interessante loting met haalbare Europese verplaatsingen, ook voor onze supporters, en drie top-affiches op Schiervelde. Maar sportief wordt het met twee Italiaanse top-teams een héél zware poule om door te stoten naar de volgende ronde", aldus Champions League director Guido Declercq in een eerste reactie.

We speelden vroeger reeds tegen Civitanova (seizoen 2015-2016) en tegen Perugia (vorig seizoen, 2016-2017). Het Turkse Fenerbahce SK Istanbul is nieuw voor ons en schakelde in de vorige ronde heel vlotjes het Oostenrijkse Posojilnica AICH/DOB uit. Ook Perugia komt uit de derde ronde en won tweemaal tegen Shakhtior Soligorsk uit Minsk (Wit-Rusland). Alles is nu natuurlijk nog wat koffiedik kijken en we willen eerst even de verhoudingen in de andere poules bekijken dus veel voorspellingen laten we nu beter achterwege."

De poules

A: Fenerbahçe, Perugia, Roeselare, Civitanova.

B: Sastamala, Friedrichshafen, PAOK Saloniki, Halkbank Ankara.

C: Novosibirsk, Belchatov, Din. Moskou, Chaumont.

D: Jastrzewski, Toulouse, Berlin, Kazan.

E: Maaseik, Arkas Izmir, Trentino, Kedzierzyn.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!