Lendelede miste receptie/hoek Coucke en trad weer aan met opposite Vandenberghe waardoor Paulides samen met Balduyck op de receptie/hoek speelde. Verhelst en Hollez bezetten de middenposities met Vanooteghem als spelverdeler. Bisaerts was de libero van dienst.

Roeselarecoach Vanmedegael zette Verhanneman en Holt op de receptie/hoek, Van de Velde en Coolman in het centrum, Tuerlinckx was opposite en Walsh verzorgde de distributie met Dejonckheere als libero.

De omroeper van dienst bewees alvast bij aanvang dat hij in niets moest onderdoen voor de Roeselaarse omroeper op Schiervelde en blijkbaar inspireerde die muziekkeuze tussendoor de thuisspelers die een forse start namen. Balduyck aanvallend en met een blok op Tuerlinckx maar ook een blokkende Hollez op Holt én Paulides die keurig afwerkte, brachten de score naar 6-3.

Paulides was niet af te stoppen dat eerste setgedeelte want scoorde vier keer op rij en dat bracht Lendelede 13-10 voor. Het duurde tot 15-15 eer Knack aansloot en dat deed het vooral via de centrumspelers Coolman en Van de Velde die de eerste set elk vier keer aangespeeld werden én ook scoorden. Een schril contrast vormde dat met de derby tegen Menen waarin de middenspelers maar vijf keer over de drie sets gesolliciteerd werden. Knack trok door naar 16-22 en daarmee was de eerste set gespeeld. Al konden Balduyck die Tuerlinckx nog eens blokkend counterde en Paulides in de afwerking alsnog naar 19-24 remonteren eer Holt besloot met 19-25.

Servicemissers cadeau

Een verdienstelijke eerste set toch van Lendelede dat de eerste herneming enigszins een geslagen indruk gaf al werd dat niet direct op het scorebord vertaald. Bij 7-10 waren er voor Lendelede maar drie aanvallende punten bij. Eén van Balduyck en twee van Paulides. De overige vier Lendeleedse punten waren evenveel opslagmissers van Knack dat die set in totaal maar liefst acht servicemissers cadeaux gaf aan Lendelede.

Ondertussen werd het 13-18 want Coolman en Van de Velde bleven maar scoren. Het werd ook even bitsiger door het net met Vanooteghem en Dejonckheere die een verbaal robbertje uitvochten dat hen alleen maar geel opleverde. Roeselare kwam niet meer in last en verdubbelde 19-25 want in die eindfase zette Paulides nog eens een reeksje van drie aanvalspunten op.

Black and White Company Lendelede gaf zich evenwel nog niet gewonnen en kwam die derde set zelfs 13-9 voor. Want naast Paulides scoorde ook Vanoverberghe van achter de drie meter. Tot Knack het welletjes vond en met Holt aan de servicelijn een reeks van 11 tegenpunten opzette naar 13-20. Verhanneman was dan niet af te stoppen aan het net en Holt scoorde van achter de drie meter. Knack rondde met 16-25 af en heeft volgende week woensdag aan twee sets genoeg om het ticket voor de halve finale op zak te hebben.

(RBD)