Knack wint ook terugwedstrijd in drie sets van Lendelede

Lendelede (hier met Vanooteghem aan de bal) deed bij momenten aardig mee. © Foto MP
Redactie KW

Zoals verwacht kwalificeerde Knack Roeselare zich al na twee sets voor de halve finale van de nationale beker ten nadele van Lendelede. Knack opende met 25-19 en verdubbelde met 25-13. In de derde beurt werd het 27-25.

Coach Vanmedegael startte met spelverdeler Walsh en opposite Tuerlinckx, Holt en Verhanneman bezetten de receptie/hoek waar Coolman en Van de Velde de middenposities innamen met Dejonckheere als libero.

Coach Hungenaert van Lendelede week af van zijn klassieke opstelling waarbij Paulides op variërende posities uitgespeeld werd. Met Vanooteghem als spelverdeler en verder Verrelst en Hollez als middenspelers die ook soms uitweken. Balduyck was op papier receptie/hoek maar varieerde ook al. Vandenberghe was hoofdaanvaller en Bisaerts de libero.

In de inleidende beurt was Lendelede heel verdienstelijk in het verweer. Zo konden de bezoekers twee keer een achterstand wegwerken. Een eerste keer werd een 7-3, Verhanneman en Tuerlinckx misten dan niets, naar 7-7 herleid mede door een foute afwerking van Knack en een scorend blok van Verhelst op Tuerlinckx. Maar dan liep het in de afwerking fout bij de bezoekers en Knack kwam 15-9 voor. Tot Balduyck drie keer op rij scoorde en Lendelede naar 18-16 remonteerde. Maar daarme was het beste gezien bij Lendelede dat Verhanneman noch Tuerlinckx konden afstoppen. Het was Coolman die blokkend de 25-19 vastpinde.

In de eerste herneming liep Knack 5-1 uit want Walsh solliciteerde Holt meermaals en die werkte dankbaar af. Maar ging dan in de fout en 6-5. Als Knack het tempo optrok moest Lendelede evenwel wijken, wist geen blijf met een opslagenreeks van Verhanneman en kwam 16-7 achter. Paulides zat vast in het Roeselaarse blok en Holt had zijn zwaartse arm weergevonden. Met 25-13 verzekerde Knack zich van zijn halve finale.

De derde beurt kwam Depovere in aan de spelverdeling, Kindt kreeg de stek van Verhanneman en Desmet die van Tuerlinckx, Coolman mocht ook al rusten en Fasteland kwam in waar ook libero Robbe speelgelegenheid kreeg. Depovere solliciteerde veelvuldig zijn centrumspelers Van de Velde en Fasteland die ook blokkend scoorden. De score evolueerde van 5-7 naar 13-10 en bij 18-14 leek de set gespeeld. Lendelede gaf evenwel niet af, kreeg bij 23-24 een eerste setbal, een tweede bij 24-25 werd evenmin benut door een servicemisser van Paulides en nadat Vandenberghe een outsmash afleverde verzilverde Depovere die wedstrijdbal met een ace.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier