Knack Volley geeft volop kansen aan eigen jeugdproduct Mathijs Desmet

15/06/18 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Knack Volley sloot deze week een overeenkomst voor vier jaar af met Mathijs Desmet.

Knack Volley geeft volop kansen aan eigen jeugdproduct Mathijs Desmet

Met Mathijs Desmet blijft Knack Volley volop inzetten op jong Belgisch talent. © Knack Roeselare

Mathijs Desmet (18), zoon van Bart Desmet (ex-Knack Roeselare 2), is een Knack Roeselare-jeugdspeler die deze maand afstudeert aan de Volleybalschool in Vilvoorde. Het afgelopen seizoen combineerde hij nog de nationale beloften in Liga B met het A-team van Knack Volley. Zo verzamelde Mathijs Desmet invalbeurten tegen onder andere VDK Gent, Parky-Menen en Rembert Torhout (beker).

Na een positief gesprek tussen trainer-coach Steven Vanmedegael met de sportieve cel enerzijds en Mathijs Desmet anderzijds werd tussen beide partijen een overeenkomst voor vier jaar vastgelegd.

"Mathijs Desmet (1.96 meter) is een atletische receptie-hoekspeler met veel potentieel en een wissel naar de toekomst toe. Naast ervaren spelers als Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Lou Kindt en nieuwkomer Sam Holt (VS) op de receptie-hoekpositie, zal Mathijs de tijd krijgen om zich verder te ontplooien in een Belgisch topteam", klinkt het in een mededeling.

"Met Mathijs blijft Knack Volley volop inzetten op jong Belgisch talent, zelfs uit eigen club, voor de toekomst. Momenteel is Mathijs Desmet zich met de U20 Red Dragons aan het voorbereiden op het Europees Kampioenschap U20 van halfweg juli in België/Nederland."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!