Knack verliest verdienstelijk met 1-3 van Kazan

Ngapeth en blok van Walsh, Van de Velde en Holt. © Foto VDB

Een heel verdienstelijk Knack Roeselare kon tegen de wereldsterren van Kazan deelwinst halen in de tweede beurt. Knack verloor de eerste beurt 18-25, stelde 25-20 gelijk en kon een late remonte de derde beurt net niet tot tweede deelwinst doortrekken want verloor 23-25. De vierde beurt drong Knack nog aan tot in het setslot, maar uiteindelijk bepaalde de slagkracht van een Ngapeth het verschil. In een aardig volgelopen Schiervelde was Knack twee sets de evenknie van Kazan dat startte zonder de Amerikaanse receptie/hoek Anderson en ook zonder hoofdaanvaller Mikhailov, maar mét Ngapeth die overigens uitgeroepen werd tot de speler van de wedstrijd.

Tegenover dat Russische geweld posteerde coach Vanmedegael de receptie/hoekspelers Verhanneman en Holt, de centrumspelers Coolman en Van deVelde, spelverdeler Walsh en opposite Kindt met Dejonckheere als libero.

Knack scoorde de eerste punten omdat Verhanneman de Kazan-receptie in gebreke vond vanop de servicelijn. En als het daar niet vlot dan kan ook dat sterrenteam geen wonderen doen. Maar Kazan nam rap over en trok resoluut door naar 9-15 want bij Knack scoorde aanvankelijk alleen Verhanneman. Kindt kon de eerste vijf sollicitaties niet scoren want werd blokkend gecounterd of uitverdedigd. Na zijn aarzelende start evenwel groeide Kindt in die eerste set en zou uiteindelijk nog topscorer worden bij Knack met 17 punten. Bij 10-18 knokte Knack evenwel een eerste keer terug. Verhanneman scoorde nu wel, Ngapeth ging al eens in de fout en Knack halveerde de achterstand omdat het eigen niveau opgekrikt werd. Het werd overigens een aangename partij om volgen met heel wat spectaculaire balwisselingen. Kazan liet zich evenwel niet meer verontrusten en 18-25.

Knack had uit die remonte zelfvertrouwen geput en de eerste herneming ging het gelijk op tot 9-9. Knack profiteerde van netfouten van spelverdeler Anekno en Ngapeth, maar Van de Velde counterde ook opposite Alekseev en 12-9. De Roeselaarse service rendeerde beter en een Ngapeth werd geregeld uitverdedigd waarna vooral Verhanneman van achter de driemeterlaan en Kindt, 5 op 7 die tweede beurt, maar ook Coolman verhinderden dat Kazan die kloof kon dichten. Mikhailov en ook Anderson werden er nog ingebracht die tweede set bij Kazan, maar ook zij konden niet verhinderen dat Verhanneman de setbal door een Russische netfout onder groot enthousiasme verzilverde.

De volleyballiefhebbers genoten volop van een aardige wedstrijd al leek bij 5-10 het Roeselaarse liedje de derde set uitgezongen. Bij 9-15 gooide Vanmedegael gooide er Van Hirtum in voor Holt aan de service. Door die storende service kon Ngapeth niet meer ideaal aangespeeld worden en dan groeien de frustraties bij de Fransman die niet meer scoorde. Kindt deed dat wel na een spectaculaire rally en Van de Velde blokte Ngapeth af naar 13-15. Roeselare kwam 18-18 gelijk en Kazan stapelde de opslagmissers op, zes die tweede set, wat Roeselare in het spoor hield. Bij 21-23 scoorde de ingekomen Holt 22-23, Mikhailov joeg een aanval in het net en 23-23. Maar dan sprak zijn klasse en ervaring als Kindt een aanval verdedigd zag en Mikhailov het setpunt op het parket sloeg en dat zelf even hard verzilverde naar 23-25.

De vierde beurt was er dan teveel aan voor een stilaan moegestreden Knack dat rap 0-5 achter kwam maar die achterstand niet verder liet groeien. Knack kwam nog tot op drie punten (12-15) maar als Ngapeth weer aan de service kwam en drie opslagpunten op rij afleverde, de Fransman scoorde maar liefst acht opslagpunten over heel de wedstrijd, stond het 14-22 en was de wedstrijd gespeeld. Knack remonteerde nog even maar middenspeler Volvich scoorde de wedstrijdbal.

Knack kan evenwel op een heel verdienstelijke partij terugblikken en het was de eerste keer in vijf confrontaties dat Knack deelwinst haalde tegen de Russische grootmeesters.