Knack stopt zegereeks Waremme autoritair met 3-0

Met de dominerende 3-0 winst tegen Waremme, dat een zegereeks van zeven ongeslagen wedstrijden abrupt gestopt zag, is Knack mathematisch zeker van de de tweede stek. Daardoor ontloopt Knack de barrages voor de play-offs en kan zich optimaal voorbereiden voor die eindronde met vier. De eerste twee van die play-offs spelen de titelfinale naar vijf winnende wedstrijden. Knack won overtuigend met 25-17, 25-15 en een ontluisterende 25-10.

Knack was op zijn hoede voor dit Waremme dat de jongste competitiedag nog Maaseik in eigen huis belleverlies aansmeerde. Coach Vanmedegael opende in zijn basisopstelling met Verhanneman, Coolman, Tuerlinckx, Van Hirtum, Van de Velde, Walsh en Dejonckheere.

De bezoekers openden ook gemotiveerd en konden die eerste set tot 9-8 stand houden. Al was dan al duidelijk dat hun topscorer Abinet moeilijk tot scoren kwam, hij zou over heel de wedstrijd ook maar zeven keer scoren. De bezoekende hoofdaanvaller zat vast in de secure blok-verdedigingsorganisatie van Knack. Roeselare liep die eerste set uit van 9-8 naar 12-9 en daar staken twee counterende bloks van Van de Velde tussen op Abinet die ook out sloeg. Omdat Zuidberg en Predius wel scoorden bij Waremme konden de bezoekers tot 17-16 de illusie op deelwinst aanhouden maar dan scoorde Verhanneman drie keer van achter de drie meter en was Van Hirtum succesvol aan het net en 22-16. De laatste twee punten kreeg Knack zomaar toegeschoven want Predius serveerde buiten (24-25) waarna Abinet out mokerde.

Ook de eerste herneming konden de bezoekers aanklampen (7-6) tot Coolman, Verhanneman, Van Hirtum en Tuerlinckx om beurt scoorden waarbij meteen een 13-9 op het bord kwam. Tuerlinckx dreef de score op naar 16-9 met een plaatsbal en twee servicepunten en meteen was de set gespeeld. Bezoekend coach Barca probeerde bij 21-12 de bakens te verzetten met de inbreng van spelverdeler Evrard voor de boomlange Cosemans en die bereikt Abinet even beter want hij scoorde nog 3 punten. Al was dat ovoldoende voor een echte remonte want eerst Tuerlinckx en dan Verhanneman tekenden voor de 24-15 waarna Van Hirtum en Van de Velde in duoblok Abinet voor de zoveelste keer counterden naar 25-15.

Set drie werd het zelfs ontluisterend voor Waremme dat kreunde onder de servicedruk van Knack en slag op keer de aanvallers op een blok zag stranden, vier die derde beurt. Van 4-2 werd het 12-2 en als Van de Velde zijn vierde blok zette stond het zelfs 16-3. Bij 19-5 kwam youngster Desmet op de receptie/hoek voor Van Hirtum en in dat wedstrijdslot scoorde hij nog drie keer. Het vierde aanvalspunt van Desmet op matchbal 24-9 werd afgefloten voor een voetfout waarna Abinet fout serveerde en 25-10.

Zaterdag reist Knack naar Maaseik met de titel van regulier kampioen, Knack is leider met één bonuspunt op Maaseik, als inzet. Al is dat maar een papieren titel.