Knack rondt Europees parcours af met 3-1 winst tegen Frankfurt

Voor Stijn Dejonckheere was het zijn laatste wedstrijd op Europees niveau voor Knack Roeselare. © VDB
Redactie KW

Knack Roeselare sloot zijn 30ste Europese campagne af met een 3-1 zege tegen United Volleys Frankfurt. Met die drie wedstrijdpunten wipt Knack over datzelfde Frankfurt naar de derde plaats in de poule, maar is wel uitgeschakeld voor verder Europees volleybal dit seizoen. Knack opende met 25-22, verdubbelde met 25-15, zag Frankfurt de aansluitingsset scoren met 22-25 om met 25-15 overtuigend af te ronden.

Coach Vanmedegael opende met zijn basiszes Walsh, Verhanneman, Van Hirtum, Coolman, Van de Velde, Tuerlinckx en libero Dejonckheere. De eerste set verliep compleet gelijk op tot Frankfurt bij 11-12 een driepuntenbonus op het bord kreeg door hun eigen krachtige aanval, maar ook door enkele Roeselaarse foutjes naar 12-15. Maar dan hield Verhanneman Knack in de set. Want op storend serveerwerk van Van de Velde, die twee aces liet optekenen en Verhanneman die op de counter van achter de driemeterlijn drie keer vernietigend uithaalde, zette Knack een 6-1 neer van 13-16 naar 19-17. Frankfurt kwam nog 20-20 gelijk. Maar via Coolman, die tot twee keer toe een foute receptie afstrafte, en Van Hirtum kwam Knack 23-21 voor. Fragkos bracht Frankfurt nog naar 23-22, maar Knack kreeg de setbal cadeau van Schwarz die buiten mokerde. Een tweede out-aanval bracht, na consultatie van de video-challenge, de 25-22 op het bord want de Duitsers claimden onterecht een aangeraakte bal.

De eerste herneming counterde Knack via twee bloks van Van de Velde naar 7-5 en als de bezoekers fout gingen maken vanop de servicelijn stond het rap 14-9 want Verhanneman was outstanding, hij werd topscorer met 21 punten. Knack trok door en scoorde enkele mooie rallypunten naar 21-14 om met een blok van de ingekomen Kindt de setbal op het bord te slaan bij 24-15. En weer was het via de video-challenge, op een door Frankfurt uitgeslagen bal, dat Knack verdubbelde.

Aansluitingsset

De sfeer zat er goed in en ook de derde beurt ging Knack op zijn elan door. Van 8-7 ging het naar 13-7 en daarvoor tekenden Van de Velde, serverend en in de afwerking, een blokkend scorende Coolman en Verhanneman die nog maar eens uithaalde vanuit de verdedigingszone. Maar doortrekken naar de 3-0 zat er niet in want bij Frankfurt miste de ingekomen Syftestad niets meer en hij werd geassisteerd door een eveneens foutloos afwerkende Fragkos. Het werd 17-17 en omdat Tuerlinckx niet meer scoorde konden de bezoekers 18-22 voor komen. Een servicemisser van Walsh bracht Frankfurt op 22-24 waarbij Escher de ingekomen Kindt blokkend counterde naar de 22-25 aansluitingsset.

In set vier vond Knack het dan welletjes en liep 5-1 uit op bezoekende fouten. Verhanneman bleef scoren en als Tuerlinckx zijn beste arm terugvond kwam Knack zelfs 20-9 voor. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Coach Vanmedegael voerde met Depovere voor Tuerlinckx en Kindt voor Walsh nog een dubbele wissel door waarbij Kindt aanvallend een drie op drie neerzette. Desmet ,die inkwam voor Van Hirtum, kreeg de eer het wedstrijdpunt op de taraflex te mokeren naar 25-15.

Voor Stijn Dejonckheere en Ruben Van Hirtum was deze wedstrijd meteen de laatste op de Europese volleybalscène want beiden haken af van het topvolleybal na dit seizoen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier