De Roeselaarse supporters zagen meteen hun buitenlands trio - spelverdeler Walsh, receptie/hoek Holt en middenspeler Fasteland - voor het eerst samen in een oefenwedstrijd. Ze werden de eerste twee deelbeurten vervolledigd met Desmet, Van de Velde, Kindt en libero Dejonckheere. Vanaf de tweede set kreeg Creus speelgelegenheid als libero. In set drie werd Walsh vervangen door Depovere en kon Van de Velde in een polyvalente rol ook zijn mogelijkheden op de hoek en zelfs als opposite demonstreren, want bij momenten stond Knack met zijn twee spelverdelers op het veld.

Marke-Webiscoach Tanghe stuurde Baveye, Oerlemans, Van den Driessche en Louis Vandecaveye met spelverdeler Vincart het Roeselaarse parket op. Nagels stak in de liberotrui. Aangezien beide Webis-opposites niet helemaal fit waren, vulde Jonas Vanthournoudt, hoofdaanvaller van de tweede ploeg van Knack, dat hiaat bij momenten zwaar uithalend en al eens Desmet afblokkend in. Halfweg de derde beurt kon Maes als spelverdeler aantreden.

Knack drukt dominatie door

De inleidende beurt kon Knack bij 12-10 zowel aanvallend als blokkend het verschil maken, waarbij opposite Kindt geregeld scoorde en naar 19-14 uitdiepte. Van de Velde sloeg de set op 25-18 rond. De eerste herneming met bij Roeselare nu Desmet als opposite stond er sneller een vierpuntenverschil op het bord voor Knack, dat zijn dominantie doordrukte om via 17-10 met 25-16 te verdubbelen.

Vanaf set drie pakte coach Vanmedegael uit met een experimentele opstelling en viel de fysieke gelijkenis tussen spelverdelers Walsh en Depovere op. Van de Velde mocht zijn polyvalentie demonstreren en Marke-Webis, waar ook Genin inkwam, kon een initiële achterstand van 8-6 en zelfs 14-9 naar 17-17 dichten om via Vandecaveye met 23-25 in de wedstrijd te blijven. De vierde beurt was er dan teveel aan voor een verdienstelijk Marke-Webis.

(RBD)