Knack Roeselare wint met 3-1 van Gent

De spelers van Knack Roeselare. © Bart
Redactie KW

In zijn tweede thuiswedstrijd op rij kende Knack Roeselare weer een deelbeurt waarin er te slordig gespeeld werd om een wenkende 3-0 vast te leggen.

Roeselare opende overtuigend met 25-16, verdubbelde op een drafje met 25-13 maar verzuimde de derde beurt een 20-15 door te trekken naar 3-0 . Gent remonteerde en bleef met 27-29 in de wedstrijd. Knack had in set vier geen moeite om 25-15 af te ronden.

Wie dacht dat coach Vanmedegael zijn typeploeg opstelde zaterdag in de wedstrijd tegen Zoersel heeft het verkeerd voor. Tegen Gent opende hij met de receptiemannen Verhanneman en Van Hirtum voor Holt, in het midden stond Coolman in de basis samen met Fasteland, die Van de Velde verving. Walsh bleef de distributie verzorgen met Tuerlinckx als hoofdaanvaller en Dejonckheere als libero.

Gent begint bleekjes

Knack opende furieus met vooral Tuerlinckx, Verhanneman en Van Hirtum opvallend secuur in de afwerking. Gent begon maar heel bleekjes en maakte aanvallend niets klaar, want kreunde onder de servicedruk. Al ging Knack dan wel geregeld in de fout vanop de servicelijn. Zo stonden er bij 14-8 al vier Roeselaarse opslagmissers aan de Gentse kant. Maar in de afwerking liet Knack die eerste set een 16 op 21 noteren maar opvallend, de centrumspelers werden niet één keer betrokken in het aanvalspatroon. Gent maakte aanvallend evenwel niets klaar en kwam maar tot negen aanvalscombinaties waarop er maar vier keer gescoord werd.

Onzuivere stops

De eerste herneming was het Roeselaarse aanvallende overwicht nog groter met een aanvallende 13 op 17 en vier counterende bloks. Verhanneman was niet af te stoppen en blokte ook mee. Gent bleef ook nu maar moeizaam stoppen en zo serveerde Coolman van 12-8 naar 16-8 waarbij de Gentse spelverdeler Degruyter geen blijf wist met de onzuivere stops. Verhanneman sloeg en blokte van 19-11 naar 23-11 en Knack verdubbelde met 25-13.

Wedstrijd gespeeld, dacht iedereen. Maar Gent rechtte de derde set bij 6-2, na twee aces van Tuerlinckx op de uiterste hoeken van het veld, de rug en kon een 13-10 naar 13-13 herleiden. Ook al omdat Knack even slordig bezig was. Toch leek de 3-0 een feit bij 20-15. Maar dan liep het aanvallend fout bij Knack, ook al omdat spelverdeler Walsh niet altijd de juiste opties nam. In een enerverend setslot kon Tuerlinckx wel nog de 23-20 met een listige plaatsbal optekenen. Maar Gent neutraliseerde via oud-Roeselaarnaar Konings bij 24-23 een eerste Roeselaarse setbal. Diezelfde Konings sloeg meteen een eerste Gentse setbal op het bord die Verhanneman neutraliseerde en bij 27-26 voor een tweede Roeselaarse setbal zorgde. Twee Gentse bloks later stond het 27-28 en die setbal verzilverde Gent met een ace.

Vijfpuntenbonus

Een vierde deelbeurt dus en daarin nam Knack bij 8-6 een vijfpuntenbonus naar 15-10. Die achterstand kon door de Gentenaars niet meer gedicht worden. Walsh betrok nu ook zijn centrumspelers in het aanvalspatroon en dat loonde. De thuisploeg stoof probleemloos door naar 25-15.

Mathijs Verhanneman werd door de Gentse coach Jan Van Huffeld uitgeroepen tot ‘Star of the Game’.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier