Knack Roeselare verliest met 3-1 op Lindemans Aalst

© (Foto VDB)
Redactie KW

Op de eerste speeldag van de Champions Final Four is Knack er niet in geslaagd bij Aalst iets te rapen en verloor er met 3-1.

Knack opende wel overtuigend met 18-25 deelwinst maar van de tweede set af kreeg Roeselare een collectief sterk Aalst tegenover zich dat riposteerde met de 25-18 gelijkmakende set, in set drie verdubbelde Aalst met 29-27 om de vierde beurt met 25-22 te beslechten.

Aalst-coach Devoghel opende met Firlej aan de distributie, Strezek als hoofdaanvaller, De Paepe en Colson in het midden, Stajewski en Claes waren de receptie/hoekspelers met Devroey als libero.

Bij Roeselare kon coach Vanmedegael geen beroep doen op de geblesseerde receptie/hoek Ruben Van Hirtum. Zijn stek werd ingenomen door Holt met ook Verhanneman op de receptie/hoek. Van de Velde en Coolman bevolkten het midden met Tuerlinckx als opposite en Walsh aan de spelverdeling, Dejonckheere was de libero van dienst. Knack opende overtuigend de partij en kon van 8-8 naar 10-15 gaan via gevarieerd aanvalswerk. Maar ook omdat de thuisploeg zich verslikte in te veel aanvallende missers. Knack kwam via aanvalswerk van Tuerlinckx 11-18 voor en die bonus werd niet meer prijsgegeven. Daar kon ook de ingekomen Gustavsson niets aan veranderen bij Aalst. Tuerlinckx verzilverde de vierde setbal voor de eerste deelwinst.

Daarmee was evenwel het beste gezien bij de bezoekers die vanaf de tweede set onderuit gingen aan de collectieve sterkte van Aalst dat de servicedruk gevoelig optrok en de Roeselaarse receptiespelers in gebreke vond. Roeselare kwam die eerste herneming 9-4 achter, kon wel nog even naar 12-9 milderen maar meer zat er niet in want Walsh kon nooit zijn middenspelers secuur aanspelen, over heel de wedstrijd lukte dat maar negen keer. Stasjewski werkte ook secuurder af en Aalst won met 25-18 de tweede set.

In een aanvankelijk gelijkopgaande derde beurt kon Roeselare van 6-6 naar 9-12 en 12-16 doorgaan want Tuerlinckx was niet af te stoppen. Bij 16-19 evenwel groeide de foutenlast bij Knack. Verhanneman was duidelijk niet in zijn dagje en Roeselare liet zich op nogal wat opslagmissers betrappen. Aalst sloot 21-21 aan en daarna ging het enerverend van 23-23 naar 27-27 als Claes, sterke partij, Holt in receptie in gebreke vond (28-27), Verhanneman niet kon afwerken en Aalst met 29-27 verdubbbelde.

De thuisploeg bleef in de vierde beurt even gedecideerd spelen en sloeg bij 7-7 een driepuntenkloof bij elkaar. Knack kon wel een paar keer de achterstand tot twee punten beperken maar die nooit meer helemaal dichten. Tuerlinckx bleef aandringen tot 22-20. Maar dan scoorden Stasjewski en Colson, Verhanneman kon naar 24-22 slaan maar een foute service van Walsh bracht de 25-22 op het bord. Knack verloor zijn eerste partij en meteen wordt de druk opgevoerd voor de thuiswedstrijd van zaterdag 23 maart tegen Maaseik.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier