Knack Roeselare verliest in drie sets van Maaseik

28/10/17 om 23:42 - Bijgewerkt om 23:41

Dat een gewond dier rare sprongen kan maken, bewees Maaseik in Roeselare door de tot dan ongeslagen autoritaire leider in drie sets een eerste nederlaag aan te smeren.

Knack Roeselare verliest in drie sets van Maaseik

© foto VDB

Meteen is de crisis in Maaseik die na het belleverlies in eigen huis tegen Waremme de kop opstak, bezworen. En Knack? Het staat weer met beide voeten op de grond want een complexloos spelend Maaseik met Jelte Maan als aanjager dwong Roeselare in de fout. Maaseik opende met 21-25 winst, de tweede set kon Knack zeven setballen niet benutten om gelijk te stellen en zag de bezoekers 31-33 verdubbelen, de derde beurt ging met 24-26 naar de Limburgers.

Coach Rousseaux opende met Trinidad aan de spelverdeling, Verhanneman en Orczyk als receptie/hoek, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere in de liberotrui. Maar het was de Maaseiker middenspeler de Est Tammemaa die meteen de toon zette en niet af te stoppen was. Bij 9-9 trok Knack door naar 13-10 via een scorende Orczyk en Tuerlinckx maar ook blokkende Van de Velde. Maar een 15-13 werd door Bruno zowel in de afwerking als met twee servicepunten op rij waar de Roeselaarse receptiemannen zich op verkeken naar een 16-18 omgeslagen. Maar Orczyk die de 19-19 op het bord sloeg, serveerde dan out. Roeselare liet zich op een netfout betrappen en dan kwam Maan voor goed op het voorplan en 21-25.

De tweede beurt moest Coolman bij Knack aan de kant bljven met een knieletsel en aangezien Fornes wel al weer traint maar nog niet kan spelen na zijn blessure moest Lou Kindt in het centrum depanneren. Maaseik liep 1-4 uit want Tuerlinckx, die de eerste herneming de zeven eerste sollicitaties niet kon afronden, scoorde niet. Omdat Maaseik zich die tweede set op maar liefst zeven opslagmissers liet betrappen, bleef de balans toch in evenwicht en kwam Knack, via Lou Kindt die de drie sollicitaties die tweede beurt wel keurig afwerkte, 21-17 voor. Knack kon evenwel niet afronden want Cox en weer diezelfde dekselse Maan dichtten naar 23-22. Van de Velde mokerde de eerste setbal op het bord. Maaseik bleef evenwel aanklampen, neutraliseerde maar liefst zeven Roeselaarse setballen om bij 30-31 zelf een setbal voor de verdubbeling geneutraliseerd te zien en de tweede die door een outservice van Verhanneman op het bord kwam via Cox met een ace te verzilveren.

Verhanneman scoorde begin derde beurt zowel voor Knack maar ook door missers voor Maaseik in een derde beurt die compleet gelijk opliep. Knack kwam wel weer 21-19 voor en Kindt sloeg de 23-22 op het bord. Maar dan haperde het bij Knack in de receptie (23-24) op service van Bruno, door een voetfout van diezelfde serverende Bruno werd het 24-24, Cox mokerde de wedstrijdbal op het bord die verzilverd werd omdat de ingekomen Van Hirtum zijn plaatsbal net niet binnen zag vallen. 0-3 en een kater voor de thuissupporters.

(RBD - foto BVB)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!