Knack Roeselare verliest in de belle van Tourcoing

Knack speelde de wedstrijd in een wisselende opstelling. © Bart
Redactie KW

Nadat Knack Roeselare vorige week een oefenwedstrijd bij Tourcoing met bellewinst afsloot, kreeg het van de Franse bekerwinnaar van hetzelfde laken een broek op Schiervelde.

Knack won de eerste set met 25-18, met omgekeerde cijfers stelde Tourcoing gelijk om met 14-25 te verdubbelen. In set vier dwong Knack de belle af om daarin 12-15 te verliezen.

Knack speelde de wedstrijd in een wisselende opstelling waarbij Tuerlinckx aan de kant bleef. Coach Vanmedegael stuurde die eerste beurt de receptie/hoekspelers Van Hirtum en Holt op het veld, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum, Walsh verdeelde het spel en Kindt was opposite. Omdat Knack blokkend counterde van 9-6 naar 13-6 had het een beslissende kloof die naar 25-18 deelwinst leidde.

De eerste herneming kwamen Verhanneman en Desmet op de receptie/hoek, Fasteland verving Van de Velde in het centrum. Bij 8-9 profiteerde Tourcoing, met Valkiers als spelverdeler en Lemay nog altijd als secure libero, van Roeselaarse aanvallende missers om een 15-21-kloof te slaan en 18-25 gelijk te stellen nadat Depovere aan de spelverdeling kwam en Holt weer zijn opwachting maakte.

Groeiende foutenlast

In set drie met Verhanneman en Holt als receptie/aanvallers liep alles wat minder precies bij Knack. Die groeiende foutenlast leidde naar 10-18, Desmet kwam als opposite nog in voor Kindt en ook Depovere kreeg speelgelegenheid voor Walsh. Tourcoing met een sterke opposite Jimenez liet zich evenwel niet meer verrassen en verdubbelde gemakkelijk, 14-25.

De vierde beurt, met Coolman en Van de Velde weer in het centrum en Verhanneman-Holt op de hoeken met Desmet als hoofdaanvaller, stoomde Knack naar 6-1 via Holt en Van de Velde. Bij Tourcoing bleef Valkiers aan de kant en via 13-5 en 19-12 domineerde Knack met 25-12 naar de belle.

Daarin ging Knack langs een efficiënt serverende Walsh naar 3-1, maar via 5-6 nam Tourcoing bij 7-11 een optie op bellewinst. Knack remonteerde nog langs Coolman en Verhanneman naar 13-14 eer Tourcoing met het kleinste 13-15 verschil afrondde. Bij momenten disten beide opponenten een pittige partij op met heel wat gesmaakte balwisselingen.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier